Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

De woensdag start nog relatief rustig, de temperatuur ligt tussen de 4 en lokaal 0 graden. In het uiterste noordoosten is nog kort een glimp van de zon mogelijk, maar al snel wordt de bewolking overal dikker. Tijdens de middag volgt regen vanuit het westen. Het wordt maximaal 7 tot 10 graden. Komende avond en nacht is het bewolkt en lange tijd regenachtig, aan de kust komt een stormachtige wind te staan met windstoten tot 100 km/u. Donderdagochtend trekt de wind nog iets verder aan en zijn er aan de kust windstoten tot 110 km/u mogelijk. Landinwaarts tussen de 75 en 95 km/u.

Geen WK-gras vanwege situatie in Qatar

Het bedrijf Hendriks Graszoden uit het Limburgse Heythuysen heeft besloten om volgend jaar geen gras te leveren voor het WK voetbal in Qatar. De organisatie voelt zich niet prettig bij de mensenrechtensituatie in het land, zo laat een woordvoerder woensdag aan 1Limburg weten. Hendriks Graszoden leverde in de laatste jaren vaker graszoden voor de grote toernooien - ze deden dat onder meer op het WK van 2006 en de EK's van 2008 en 2016 - en leek ook het gras voor het WK in Qatar te gaan verzorgen. Na een bezoek aan het land is het bedrijf echter van gedachten veranderd.

Twitter waarschuwt voor tweet Baudet

"Deze tweet is misleidend." Die melding plaatste Twitter maandagavond voor zover bekend voor het eerst bij een Nederlandse politicus. FVD-leider Thierry Baudet keerde zich tegen het coronavaccin en dat viel bij Twitter niet in goede aarde.De timing is opvallend, een week voor de verkiezingen. Twitter wil niet ingaan op vragen hierover. Het sociale platform plaatst sinds begin dit jaar waarschuwingslabels bij tweets die misleidende informatie over het coronavaccin bevatten, maar op grote schaal gebeurt dat nog niet, zeker niet bij Europese politici.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.