Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Vertraging bij treinen naar België

Reizigers die vanuit onze regio met de trein naar België willen moeten dinsdag rekening houden met veel vertraging. In België staakt het overheidspersoneel en daar valt ook spoorwegpersoneel onder. Naast vertraging bestaat ook de kans dat de treinen in en naar België helemaal niet rijden. Op het Belgische spoor verwacht men een chaos. De staking begon maandagavond laat en duurt tot dinsdagavond 22.00 uur. De acties zijn gericht tegen bezuinigingen die zorgen voor te weinig personeel en een te hoge werkdruk.

Het regeerakkoord

Vandaag, dinsdag, wordt het regeerakkoord gepresenteerd aan de leden van de Tweede Kamer. Gisteravond zijn de fracties van de vier deelnemende partijen akkoord gegaan met het regeerakkoord. Inmiddels zijn er wat punten uitgelekt. Zo zullen mensen die hun huis schuldenvrij hebben gemaakt door hun hypotheek af te losssen, toch een huurwaardeforfait moeten betalen. Asielzoekers krijgen nog maar voor drie jaar een verblijfsvergunning. Na drie jaar wordt bekeken of de asielzoeker terug kan naar het land van herkomst. Zo niet: kan de vergunning met twee jaar verlengd worden.

Fiets gauw gevonden

Een inbreker, die in Hilvarenbeek een fiets 'voor onbepaalde tijd leende', heeft het de politie wel heel gemakkelijk gemaakt. De 37-jarige boef, van Poolse afkomst, liet op de plek waar hij het rijwiel ontvreemdde, zijn eigen identiteitsbewijs achter. In de schuur waar voorheen hun fiets stond geparkeerd, vonden de bewoners niet alleen de ID-kaart van de inbreker, maar ook zijn telefoon en bankpas.
Dankzij de slordigheid van de dief wist de gewaarschuwde politie hem snel te achterhalen.

Catalanen blijven bereid tot dialoog

Dinsdagmiddag roept 'president' Puigdemont van Catalonië mogelijk de onafhankelijkheid uit en de wereld kijkt over zijn schouder mee. Maandag zetten zowel Catalonië als de Spaanse overheid de hakken nog eens in het zand. Frankrijk en Duitsland kozen daarbij de kant van Madrid.
Madrid beroept zich op artikel 155, daardoor zou Madrid de Catalaanse leiders kunnen oppakken en het bestuur overnemen.
Om 18.00 uur komt het Catalaanse parlement bijeen, hoewel het Constitutioneel Hof dat verboden heeft.

IS heeft hoop opgegeven

De moraal van Islamitische Staatis is volledig geknakt. De extremisten vechten niet langer tot de dood, maar geven zich in Irak massaal over. Daar moeten zij nu vrezen voor de strop of het vuurpeleton. Zo'n duizend IS-strijders legden vorige week in Hawija hun wapens neer en sloegen op de vlucht voor binnentrekkende soldaten en sjiitische milities. Zij geven zich over aan de Koerden, in de hoop door hen beter te worden behandeld. De Iraakse autoriteiten eisen nu dat de Koerden hen uitleveren.

Trump verliest boeren

Donald Trump verliest steun op het platteland, de plek waar hij de verkiezingen won. In dorpen en kleine steden is de steun voor Trump gekelderd van 55 naar 47 procent. Grootste pijnpunt: Trump komt zijn beloftes niet na. Want waar blijft die muur en die belastingverlaging? Ook met het afschaffen van 'Obamacare' faalde Trump, nota bene dankzij zijn eigen partij. Regelmatig rollebolt hij met Republikeinen over straat of over Twitter. Dit weekend verklaarde Trump dat senator Bob Corker om zijn steun had gesmeekt. Het bleek andersom te zijn.

Vrijwilligers gezocht voor hospice

Voor een nieuw op te zetten hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie zich melden bij vtzcapellekrimpen@online.nl, 06-20 98 51 51. Of kijk op www.vtz-capelle-krimpen.nl.