Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Donderdag schijnt de zon weer volop en ontstaan er in het binnenland een paar stapelwolkjes. Het is 22 graden op het strand tot 25 graden verder landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de loop van de dag draait de wind naar het westen. Vanavond kan er vooral aan zee wat mist of laaghangende bewolking het land op drijven. In de nacht trekt dit gebied verder het land op. In het oosten van de regio blijft het waarschijnlijk helder. Het is 13 of 14 graden en er staat een zwakke zuidwestenwind.

Kinderarbeid

Het aantal kinderen dat wereldwijd kinderarbeid verricht is voor het eerst in twintig jaar gestegen. Dat melden VN-kinderrechtenorganisatie Unicef en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Naar schatting ging het begin 2020 om 160 miljoen kinderen, wat neerkomt op ongeveer een op de tien kinderen. Iedere vier jaar verschijnt dit rapport en in de afgelopen vier jaar is het aantal kinderen in de kinderarbeid met 8,4 miljoen gestegen. De stijging is volledig te wijten aan de groei in landen ten zuiden van de Sahara in Afrika.

Stroomstootwapens

De stroomstootwapens worden volgend jaar landelijk ingevoerd. In totaal krijgen ruim 17 duizend agenten begin 2022 een driedaagse opleiding. De Rotterdamse politie was één van de eerste drie korpsen die in 2017 experimenteerde met het stroomstootwapen. De Rotterdamse politie was groot voorstander. De toenmalige Rotterdamse politiechef Frank Paauw zei destijds tegen Rijnmond dat het stroomstootwapen ervoor zorgt dat met relatief weinig geweld en weinig kans op blijvend letsel.

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 226 nieuwe besmettingen in de regio. Dat zijn er 91 meer dan dinsdag. Maandag werden er 137 nieuwe besmettingen gemeld, zondag waren dat er 197. De besmettingscijfers liggen aan het begin van de week vaak lager. Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd iets hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat. Het zevendaagse gemiddelde is weer verder gedaald naar 244.

Borstonderzoek

De raad van Krimpen aan den IJssel wil dat het borstonderzoek bij vrouwen elke twee jaar plaatsvindt. Een motie van Stem van Krimpen om dit signaal af te geven richting landelijke en regionale politiek kon donderdag rekenen op unanieme steun van de raad.
Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kondigde onlangs aan dat de screening voorlopig om de drie jaar zal zijn in plaats van om de twee jaar. Dit omdat het bevolkings-onderzoek door personeelstekort kampt met achterstanden.

Fraude

Opsporingsprogramma Team West besteedde dinsdagavond aandacht aan een zaak waarbij een vrouw uit Lekkerkerk slachtoffer werd van fraude via Marktplaats. Begin november 2020 wilde de vrouw via Marktplaats een boek kopen. Van de verkoper kreeg zij een link doorgestuurd waarmee een zogenaamd Apple Pay account aan haar betaalrekening werd gekoppeld. Een paar weken later kocht een blonde man bij een juwelier in Katwijk van haar rekening een Rolexhorloge van 8900 euro. In de uitzending worden camerabeelden getoond van deze man.

Inloophuis De IJssel

Inloophuis De IJssel is sinds begin deze maand weer beperkt open. Dat is goed nieuws voor mensen die zijn geraakt door kanker. Want voor hen is het inloophuis (met vestigingen in Krimpen en Capelle) een belangrijke plek, zo weet manager Anton Maurik uit ervaring. “De boodschap: ‘u heeft kanker’ is vaak verpletterend. Toekomst, werk, gezinsleven; alles is ineens anders. Hier kunnen ze praten met lotgenoten, ervaringen delen en ontspannen met yoga, meditatie of een massage.”

Zonsverduistering

Boven Nederland is donderdag een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. De maan komt tussen de aarde en de zon te staan en schuift daardoor voor een deel voor de zon langs. Het lijkt dan alsof er een hap uit de bovenkant van de zon is. Het is de eerste eclips boven Nederland sinds 2015. De gedeeltelijke zonsverduistering begint rond 11.18 uur. Het hoogtepunt is iets meer dan een uur later, om 12.22 uur. Dan is ongeveer 17 procent van het oppervlak van de zon bedekt. Om 13.31 uur wordt het laatste stukje van de zon weer zichtbaar en is de verduistering voorbij. Voor de eclips moeten mensen wel een geschikte bril dragen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.