Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Dinsdag wegen misschien glad

Automobilisten opgelet, dinsdag kan het op wegen in onze regio erg glad zijn. Het kan licht gaan regenen. Omdat het lange tijd droog is geweest, ligt er erg veel vuil op de weg. Als dat mengt met regenwater ontstaat er een dunne slijmerige laag. Rijkswaterstaat adviseert om in het geval van regen de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Het vuil bestaat uit resten olie, rubber en stofdeeltjes.
Als het hard gaat regenen, is het gevaar minder, dan wordt het vuil snel weggespoeld.

De Kuip krijgt grasveld uit Limburg

De Kuip krijgt een nieuwe grasmat. Het gras werd maandag met vrachtwagens vanuit het Limburgse Heythuysen naar Rotterdam vervoerd. De zoden worden één voor één op het veld uitgelegd. Het team van Erwin Beltman, de grasmeester, mag dan meteen aan de slag om het veld in orde te maken voor het nieuwe seizoen.
Feyenoord haalde de afgelopen zes jaar het gras bij hetzelfde bedrijf uit Limburg. Al vijf keer op rij had de Rotterdamse club de beste grasmat, zeggen ze.

Wind te hard voor torenbouw

Het opbouwen van de radartoren aan de Prinses Máximaweg op de Tweede Maasvlakte zou dinsdag zijn beslag krijgen, maar de harde wind gooit roet in het eten. In juni werden de drie delen van de toren over het water vanuit Krimpen aan den IJssel naar de Tweede Maasvlakte gebracht. Het eerste deel staat inmiddels, maar aannemer Hollandia ziet het niet zitten om bij een windkracht 5 (aan de kust verwacht) de operatie uit te voeren. Wanneer de drie delen van de toren nu aan elkaar gemonteerd zullen worden, is niet bekend.

Terrein kazerne Zeeland vervuild

De lokatie in Vlissingen van de nieuwe marinierskazerne is ernstig vervuild. In de grond zitten giftige stoffen, asbest en zware metalen, staat in vertrouwelijke stukken van Defensie die EenVandaag en Follow the Money in handen hebben. De mariniers moeten in 2022 van Doorn naar Vlissingen verhuizen. De grond moet gesaneerd worden. Defensie zal volgens Follow the Money miljoenen extra kwijt zijn om het terrein klaar te maken. De verhuizing was al omstreden, omdat veel van de mariniers niet naar Zeeland willen verhuizen. Ze vinden dat ze dan te ver van hun gezinnen af zitten.

Bertens in kwartfinale Wimbledon

Wie gaat Kiki Bertens nog stoppen in haar indrukwekkend zegetocht op Wimbledon? Nadat eerder onder anderen Venus Williams al door de ontketende tennister uit Wateringen werd verslagen, moest ook 's werelds nummer 8 Karolina Pliskova er maandag aan geloven. En staat Bertens voor het eerst in haar loopbaan in de kwartfinale van Wimbledon, waarin ze vandaag, dinsdag, de Duitse Julia Görges treft. De halve finale lokt!
Tussen 18.50 en 19.15 besteedt NPO1 aandacht aan de wedstrijd.

Plannen Brexit geklapt

De 'zachte Brexit-strategie' van de Britse premier Theresa May ligt in duigen nu na David Davis een tweede minister uit onvrede met haar plannen is opgestapt. De flamboyante minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johson, stelde dat hij de verdediging "niet uit zijn strot kon krijgen" en nam ontslag. Johson heeft er nooit een geheim van gemaakt het premierschap van Groot-Brittannië te ambiëren, dat wil zeggen door zijn daden; met de mond belijdt hij van alles wat in zijn kraam te pas komt. Niet het partij- of landsbelang staat voorop, maar Boris' belang. Inmiddels hebben de conservatieven zich achter May geschaard.

Brussel vreest Brits getalm

Gefascineerd, maar toch langzamerhand ook wel bezorgd over de stabiliteit van premier Mays kabinet. Vanuit Brussel wordt met stijgende verbazing naar de laatste ontwikkelingen in Londen gekeken. Het aftreden van Davis, die in Brussel bekend stond als lui en iemand die zich niet graag bezig hield met de details, zo onderhandelde hij dit jaar slechts vier uur in Brussel, wordt niet als een groot verlies gezien. Johson was niet geliefd in Brussel. De tijd dringt echter: er moet voor het eind van het jaar een deal zijn, want de parlementen hebben ook tijd nodig voor hun goedkeuring.

Vleugellam

Het stralende zomerweer kent ook zijn slachtoffers. Neem de Britse meeuw. Daarvan zijn er in Engeland de afgelopen weken al tientallen opgenomen met alcoholvergiftiging, Sommige waren buiten bewustzijn, andere waggelden stomdronken over het strand. De vogels lurken aan de drank die is achtergelaten door de strandgasten. Bier doet het redelijk, witte wijn schijnt populairder te zijn, maar restjes cocktails zijn favoriet.
Drank maakt meer kapot dan je lief is, ook als je een meeuw bent.

Italië weert ook marineschepen

Na de stop op schepen vol immigranten van NGO's wil Italië nu ook de havens sluiten voor marineschepen met illegale immigranten van internationale missies die in de Middellandse Zee actief zijn. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Salvini, verklaarde dit, nadat zaterdag een Iers patrouillevaartuig aankwam in de Siciliaanse stad Messina met 106 migranten aan boord. Het schip neemt deel aan Operatie Sophia, een militaire operatie van EU-lidstaten tegen mensensmokkel op de Middellandse Zee. In de praktijk zou deze juist mensensmokkel in de hand werken.

Door de mand gevallen

De Amerikaanse oplichter Anthony Gignac had het helemaal voor elkaar. Hij deed zich voor als Sultan Bin Khalid al-Saud en wist als zogenaamde Saoedische prins met een investeringsbedrijf miljoenen dollars van zijn slachtoffers te stelen. Gignac speelde zijn rol met verve, maar vergat één ding: moslims eten geen varkensvlees. Dus toen hij een gerecht met bacon naar binnen werkte, kreeg een slachtoffer argwaan.
Een detective ontdekte de ware identiteit van de 'sultan'. Gignac zit nu vast en heeft bekend.

Zware regen Japan eist 122 levens

In Japan is het dodental door het extreme noodweer opgelopen tot zeker 122. Reddingswerkers zoeken nog steeds naar overlevenden. Er worden meer dan tachtig mensen vermist. De extreme regens veroorzaakten her en der aardverschuivingen en modderlawines. Meer dan 1,6 miljoen mensen werden geëvacueerd.
De schade is groot, vooral rond de stad Hiroshima. Woonwijken zijn ondergelopen en huizen verwoest. Veel mensen zitten zonderstroom en zonder water. Ook zijn wegen weggevaagd.