Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Dierenbeul doorboort kat met pijl

In Sommelsdijk is een kat gewond geraakt nadat het beestje vermoedelijk is beschoten met een kruisboog.
Een pijl is door het rugvel van Wizzie de kat geschoten. Het voorval zou in de buurt van de Kreekstraat hebben plaatsgevonden op donderdag. Een agent vermoedt dat het beestje tussen 17:30 uur en 22:00 uur moet zijn toegetakeld. De agent is op zoek naar informatie over bewoners die iets hebben gezien of iemand kennen die een kruis- of andere type boog bezitten. De kat maakt het inmiddels goed en zal volgens de dierenarts volledig herstellen.

Met zeven keer teveel alcohol achter het stuur

Een man die vanuit Krimpen aan de Lek was weggereden vrijdagnacht, bleek met behoorlijk wat te veel op achter het stuur te zitten. Hij had zeven keer meer op dan is toegestaan. De agenten kregen melding van de dronken bestuurder rond 02:30 uur. Ze troffen de auto met bestuurder aan in Lekkerkerk. Daar bleek de man moeite te hebben om op zijn benen te staan. Bij verdere controle bleek hij ook met een ongeldig rijbewijs te rijden en geen geldige verzekering te hebben. Bovendien was de apk van de auto ongeldig.

Speciale Open Monumentendag 1/2

En wel in Oegstgeest, Leiden en Voorhout op 10 juni. Het is dan precies 350 jaar geleden dat de beroemde Leidse wetenschapper Herman Boerhaave in Voorhout werd geboren, als zoon van een arme predikant. Om dit heugelijk feit te vieren, openen zondag zeven belangrijke plekken uit het leven van deze 18-eeuwse bekende Nederlander hun deuren tijdens een speciale versie van de bekende Open Monumentendag. Behalve Boerhaaves geboortehuis in Voorhout zijn onder meer ook zijn woonhuis aan het Rapenburg en de nabijgelegen Leidse Hortus voor het publiek geopend.