Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandag is het wisselend bewolkt met verspreid over de regio een bui. De temperatuur komt uit op 8 of 9 graden. Er waait een matig tot vrij krachtige en aan zee krachtige noordwestenwind, windkracht 4-6. In de avond en nacht zijn er opklaringen en daarbij neemt de kans op een bui verder af. Landinwaarts daalt de temperatuur naar 2 of 3 graden. De noordwestenwind neemt af tot zwak of matig. Dinsdag laat de zon zich geregeld zien en blijft het droog. Het wordt 8 graden. Er staat een zwakke tot matige nw-wind

Krimpens Kompliment! 2018

Op vrijdag 7 december heeft wethouder Kirsten Jaarsma het Krimpens Kompliment! 2018 overhandigd aan de vrijwilligers van zorgcentrum Crimpenersteyn. Kirsten Jaarsma, voorzitter van de jury: “De vrijwilligers van Crimpenersteyn raken de bewoners in hun dagelijkse bestaan. Zij zorgen voor gezelligheid, contact met elkaar en ontlasten het verzorgende personeel die daardoor meer tijd heeft voor de primaire zorgtaken. Het feit dat Crimpenersteyn op maar liefst 225 vrijwilligers kan rekenen is werkelijk een Krimpens Kompliment waard.” De jury was unaniem in haar keus.

Addertje

De Consumentenbond dreigt KLM voor de rechter te dagen als het bedrijf de 'no-show'-clausule niet schrapt.
Die bepaling houdt in dat als mensen niet komen opdagen voor een vlucht, ook hun overstap- en retourvluchten vervallen. De bond krijgt geregeld klachten over de clausule. Als mensen bijvoorbeeld vanwege ziekte de heenreis later dan gepland afleggen, vervalt de terugvlucht tenzij ze een nieuw ticket kopen of een toeslag betalen. De regel zit volgens de bond vaak verstopt in de voorwaarden.

Migratiepact

Ook Chili zal het VN-migratiepact niet tekenen. Het land is vandaag en morgen dan ook niet vertegenwoordigd in de Marokkaanse stad Marrakesh, waar het verdrag zal worden goedgekeurd.
Chili voegt zich met het besluit om niet te tekenen bij meer dan 10 andere landen, waaronder de VS en Oostenrijk. Hoewel het pact officieel geen bindende status heeft, vrezen ze dat migranten er toch rechten aan kunnen ontlenen. Het verdrag heeft in meer landen geleid tot debat. In België kwam het tot een kabinetsbreuk.

Rotterdams beste politicus

Vincent Karremans, fractievoorzitter van de Rotterdamse VVD, is gekozen tot Beste Politicus van Rotterdam 2018. In debatcentrum Arminius kreeg hij de prijs vrijdagavond uitgereikt. Andere genomineerden waren Stephan van Baarle (Denk) en Ellen Verkoelen (50Plus). Over Karremans zegt de jury, bestaande uit journalisten: "Hij nam een leidende rol in de coalitieonderhandelingen en het lukte hem om een brug te slaan naar wat niet als de meest natuurlijke partners van zijn partij beschouwd kunnen worden."