Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Prinses in Krimpen

Viktória prinses de Bourbon de Parme, getrouwd met prins Jaime, de jongste zoon van prinses Irene, bezocht maandag de basisschool De Paperclip. Zij is beschermvrouwe van Save the Children en deelde pluchen speelgoedbeesten uit aan de leerlingen. Haar organisatie is partner in de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs waarmee de afgelopen twaalf jaar 77 miljoen euro werd uitgekeerd voor beter onderwijs aan 11 miljoen kinderen in landen als Rwanda, Sierra Leone en Bangladesh.

Capelle krijgt een koopzondag

De winkels in Capelle aan den IJssel mogen ook op zondag open. Dat is de uitkomst van een gemeenteraadsvergadering. Een meerderheid van de raadsleden stemde in met het verruimen van de winkeltijden. Het voorstel kreeg 23 stemmen voor en 10 stemmen tegen.
Capelle had al koopzondagen op proef. Na een jaar zijn die geëvalueerd. Bewoners lijken steeds meer te wennen aan de koopzondagen: de groep voorstanders zou inmiddels twee keer zo groot zijn als de groep tegenstanders.

PvdA en VVD willen uitstel A4

De Partij van de Arbeid en de VVD zetten vraagtekens bij de situatie rondom de verlengde A4 door Midden-Delfland. Een uitstel van de opening, volgende maand, is voor beide partijen een serieuze optie. Eind vorige week werd duidelijk dat er al meer dan een half jaar grondwater lekt in de verdiept aangelegde snelweg. Dagelijks moet er een miljoen liter water weggepompt worden, om te voorkomen dat de tunnel onder water loopt. De PvdA wil van minister Schultz van Infrastructuur weten wat Rijkswaterstaat heeft gedaan sinds de problemen zich voordoen.

Sinterklaasjournaal goed bekeken

Het eerste Sinterklaasjournaal van het jaar, afgelopen maandag, werd door 810.000 mensen van boven de zes jaar bekeken. De vraag die in het land rondzong was natuurlijk: zijn de pieten nog steeds zo zwart als roet? Dat waren ze, maar vorig jaar kwamen er later in het programma ook gekleurde pieten op de proppen, dus het is afwachten. Opa piet was weer aanwezig, als een zwarte sint op een wit paard, gelukkig zagen we ook de echte sint die voor de gelegenheid op een zwart paard reed. Als kind weet je niet meer wat je moet geloven!

Negatief advies aan migranten

De Europese lidataten willen dat de Europese Commissie meer doet aan voorlichting aan potentiële migranten. Zo moet al in de landen van herkomst duidelijk worden gemaakt dat Europa niet de hemel is. "We moeten zorgen dat de mensen over de juiste informatie beschikken. Als migranten hier in de opvang komen en zeggen;'Ja, als ik dat geweten had, dan had ik die overstap niet gemaakt', dan zie je dat wij er belang bij hebben dat mensen dat weten voordat ze de beslissing nemen in dat bootje te stappen.", aldus staatssecretaris Dijkhoff (Migratie) maandag na afloop van overleg in Brussel.

Timmermans vreest toekomst Europa

Oud-minister Frans Timmermans vreest voor de toekomst van Europa. Hij vindt het ondenkbaar dat we 'weer de confrontatie zoeken, in plaats van de samenwerking'. Dat zei Timmermans in Amsterdam in de Huis van Europalezing. 'Dit is voor het eerst in mijn bewuste beleving van de Europese samenwerking dat ik denk: het zou weleens echt kunnen stranden.' Timmermans zei verder dat we Turkije niet zomaar op moeten geven. Dat land is volgens de vicevoorzitter van de Europese Commissie belangrijk om het vluchtelingenprobleem aan te pakken.

Crimpenersteyn zoekt chauffeurs rolstoelbus

Crimpenersteyn is op zoek naar vrijwilligers die de rolstoelbus willen rijden. De rolstoelbus wordt gebruikt bij uitstapjes met de cliënten, het halen en brengen van cliënten van en naar het ziekenhuis voor de dagbehandeling. Wilt u iets voor anderen betekenen en respect en geduld bij de omgang met onze cliënten? Dan is dit vrijwilligerswerk een goede en zinvolle tijdsbesteding. Voor kunt u opnemen met Willeke Meyer, coördinator Crimpenersteyn. Telefonisch op 441519 of per e-mail: wmeyer@zellingen.nl.


Er is plaats voor u in de redactie

Bent u met pensioen of zit u thuis te niksen en wilt u iets doen, dan is er voor u plaats als redacteur van de Kabelkrant bij de Lokale Omroep Krimpen (LOK). Het team bestaat momenteel uit 4 medewerkers. U maakt geheel zelfstandig de kabelkrant in de studio van de LOK. Een ochtend per week tussen 09.00 en 11.00 uur bent u in de studio aanwezig om de berichten op te stellen en middels de computer in de kabelkrant te plaatsen. Goede kennis van de Nederlandse taal is vereist. Lijkt het u leuk om dit werk op te pakken neem dan kontakt op met Jer Ponsen, tel. 516280