Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2009

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek, die zondag werd gehouden in het Park aan de Westzeedijk in Rotterdam heeft veel bezoekers op de been gebracht. Veel dames hadden zich voor de gelegenheid feestelijk gekleed en droegen fraaie hoeden. Ook hadden velen een plaatsje gezocht op de gazons of wandelden op de paden langs de optredende musici. De grootste drukte was bij het Heerenhuis waar men van koorzang kon genieten. Het fraaie weer werkte zeker mee aan het succes van deze dag.

Onrust Parijs na dood jongen

In een Parijse voorstad is zondag onrust ontstaan na de dood van een 18-jarige jongen na een achtervolging van de politie. Tijdens een controle ging de jongen er op zijn motor vandoor. Tijdens de achtervolging van de politie en reed hij zich dood tegen een muur. Tientallen jongeren gingen daarna uit protest de straat op. Vroeg in de nacht werd het weer rustig. In 2005 en 2007 waren er in de Parijse voorsteden wekenlang rellen na de dood van jongeren tijdens een politieachtervolging

Ontsnappingspoging mislukt

Uit de gevangenis in het Belgische Bergen hebben zondagavond twee gedetineerden geprobeerd te ontsnappen. Bij de poging, die mislukte, werd een cipier gewond. Tijdens de avondmaaltijd gijzelden de twee een cipier met een mes en dreigden hem te doden als de deuren niet open gingen. Toen dit gebeurde lieten ze de cipier vrij. Buiten stonden medeplichtigen met een vluchtauto klaar. De cipiers wisten echter de auto tegen te houden door voorwerpen voor de wielen te gooien.