Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief

Het weer

Maandagochtend is het bewolkt en kan het nog wat druilerig zijn met verspreid motregen. In de loop van de middag komt vanuit het noorden de zon vaker tevoorschijn en wordt het ook overal droog. Met een middagtemperatuur van 23°C is het aangenaam. Er waait slechts een zwakke tot aan zee matige wind uit het noorden. Vanavond schijnt eerst nog de zon, de zon gaat onder om 21:32 uur. Vannacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 15°C langs de kust en 13°C landinwaarts.

Luitenant Uhura

De Amerikaanse actrice Nichelle Nichols is dit weekend op 89-jarige leeftijd overleden, meldt haar zoon Kyle Johnson op Facebook. Nichols is vooral bekend van haar rol als luitenant Uhura in de Star Trek-films. Die rol was in meerdere opzichten baanbrekend. Johnson laat weten dat 'haar licht' zal blijven schijnen en zij 'ons en toekomstige generaties' zal blijven inspireren. Bij het bericht deelt Johnson een foto van Nichols ster op de Hollywood Walk of Fame, met daarop een paar rode rozen.

Vrijwilligers

Het bestuur van voetbalvereniging Bergambacht ziet zich genoodzaakt een noodoproep te doen richting de leden en ouders van de leden. Er zijn namelijk veel te weinig vrijwilligers om de ‘voorzitterloze’ dorpsclub draaiende te houden. Het meest acute probleem doet zich voor bij de barcommissie. Er zijn momenteel slechts vijf (!) vrijwilligers, die de kantine draaiende houden. De kantine op bepaalde dagen sluiten is geen optie, omdat deze bron van inkomsten niet gemist kan worden. Het noodscenario komt echter steeds dichterbij.