Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Het weer

Er komen woensdag eerst nog wat mistbanken voor, die lossen spoedig op. Het is verder flink zonnig, later ontstaan er stapelwolken. In het zuidoosten is vanmiddag een enkele regen- of onweersbui mogelijk. Het wordt 24 tot 29 graden en de wind is zwak of matig, eerst uit het westen, later draaiend naar noordwest tot noord. Donderdag en vrijdag blijft het droog en schijnt de zon volop. In het binnenland wordt het ruim boven de 30 graden, lokaal zelfs 35 graden. De wind is oostelijk en meestal matig, kracht 3.

Brand op binnenvaartschip

Aan de IJsseldijk in Capelle aan den IJssel is dinsdag aan het einde van de middag brand uitgebroken op een binnenvaartschip. De stuurhut van het vaartuig stond in brand. Inmiddels is het sein brandmeester gegeven. De brandweer krijgt hulp van boten van het Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat om de brand onder controle te krijgen. Er zijn geen gewonden bij de brand. De schipper, die als enige op de boot was, kon in veiligheid worden gebracht. De stuurhut van het schip is flink beschadigd. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.

Zomerconcert met jong talent

Op vrijdag 10 augustus is er om 20.00 uur een zomerconcert in de IJsseldijkkerk (IJsseldijk 232) te Krimpen aan den IJssel. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magre op de vleugel, Wim Magre op het orgel en het jonge dwarsfluittalent Erica Vogel. Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen 12,50 en kinderen tot en met 15 jaar 7,50. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525-685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan 10,- en kinderen tot en met 15 jaar 5,-.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.