Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief

Vuurwerkshow voor kinderen

In navolging van de Australische stad Sydney krijgt ook Rotterdam een Nationaal Kindervuurwerk. Op Oudjaarsavond voorafgaand aan het Nationaal Vuurwerk wordt tussen 18.00 en 19.00 uur op een ponton bij de Erasmusbrug speciaal voor kinderen een vuurwerkshow gehouden. Die zal bestaan uit minder luide knallen en meer siervuurwerk in een sprookjesachtige sfeer, aldus Klaas Rohde namens de organisatie van het jaarlijkse vuurwerk.
Er worden tussen de vijf- en tienduizend bezoekertjes verwacht.

'Fietsterreur' op de rijbaan

Veertig jongeren die met hun fiets op de rijbaan in Rotterdam automobilisten de stuipen op het lijf jagen zijn door de politie betrapt.
Al enige tijd klagen bestuurders over jonge fietsers die de rijbaan overnemen. De jongens scheerden gemaskerd langs de auto's en scholden de huid vol van bestuurders die iets tegen ze zeiden.
Afgelopen zondag was het weer raak. Op het Varkensoordse-viaduct ging een groep ondanks een politiewaarschuwing de weg op. Twee 15-jarigen werden na een achtervolging aangehouden.

Zelf aan de slag in Maritiem Museum

Het Maritiem Museum in Rotterdam trekt meer bezoek dankzij interactieve voorstellingen en lijkt op weg naar een bezoekersrecord dit jaar. Deze zomer is er het nieuwe programma 'Reis je mee in de tijd?'. Dat gaat niet alleen dwars door de exposities in het museum, maar de bezoekers gaan ook naar buiten door de vernieuwde museumhaven. "Het is een tijdreis door de haven, van op- en overslag in de negentiende eeuw tot ontdekkingsreizen in de VOC-tijd. De wereld van toen en nu lopen in elkaar over". Het programma duurt tot de Wereldhavendagen in september.

Asielcharlatans

Leefbaar Rotterdam wil de reisgegevens van een reisbureau om na te gaan welke Eritrese vakantiegangers vanuit Rotterdam op vakantie zijn gegaan naar hun ontvluchte thuisland. Zij zouden moeten worden uitgezet. Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck wil Eritreeërs die 'vakantie vieren' in hun eigen land weren. Hij vindt het onbegrijpelijk dat iemand die zijn land ontvlucht omdat het er onveilig is er na een succesvolle asielaanvraag jaarlijks vakantie viert. Het Rotterdamse reisbureau 'Red Sea Travel' verkoopt iedere zomer duizend tickets aan Eritreeërs die op familiebezoek gaan.

Fors minder faillissementen

Het aantal bedrijven dat failliet gaat daalt scherp. Enerzijds door de groei van de economie, anderzijds omdat er steeds meer eenmansbedrijven komen, die minder snel op de fles gaan. Dat constateert het economisch bureau van ABN Amro in een nieuw onderzoek. Van de duizend bedrijven gaan er momenteel 2,8 failliet. Deze zogenaamde faillissementsgraad lag in 2013 nog op 7, en zat in 2007 bij het uitbreken van de mondiale kredietcrisis op 5,8. Vooral in de bouw, industrie en detailhandel daalt het aantal faillisementen stevig.

Personeelstekort schaadt economie

Het tekort aan arbeidskrachten treft een groot deel van onze economie. Vooral in de ict-sector, de uitzendbrache en de industrie zijn bedrijven op zoek naar personeel, maar ook het goederen- en personenvervoer, de meubelindustrie, de beveiligingsbranche, callcenters, hoveniers en schoonmakers zitten meer dan gemiddeld verlegen om collega's.
In totaal gaat het om bijna een tiende van het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit een onderzoek van RaboResearch, dat maandag werd gepubliceerd.

Chaos in Venezuela

De crisis in Venezuela escaleert in hoog tempo. Het Maduro-regime heeft tegen de wil van de bevolking er een nieuwe communistische grondwet doorgedrukt die de doodsteek betekent voor de democratie. Twee oppositieleiders die onder huisarrest stonden zijn door de politie opgepakt. De vrees voor een burgeroorlog neemt toe in een land met 's werelds grootste olievoorraden. Een land waar een groot deel van de bevolking honger lijdt en niet aan medische hulp of medicijnen kan komen. De afgelopen dagen sloegen tienduizenden Venezolanen op de vlucht naar Colombia, Brazilië en Aruba en Curacao.

De Witte Huis-soap

Na tien dagen is directeur communicatie van president Trump, Anthony Scaramucci, al weer vertrokken. Volgens het Witte Huis stapt hij zelf op om de nieuwe stafchef, John Kelly de ruimte te geven om een nieuw team te bouwen. Met verwondering had de wereld die tien dagen moeten aanzien hoe deze zich vertrouweling van de president noemende man scheldkanonnades af gaf op allerlei stafmedewerkers in het Witte Huis. Velen zullen opgelucht zijn, dat hij vertrokken is.
Zijn oud-universiteit Harvard maakte het echter wel erg bont: zij meldden dat hij overleden was.

Washington op ramkoers met Pyongyang

Washington is het oeverloos gebabbel bij de Veiligheidsraad van de VN over de Korea-crisis helemaal zat. Na de laatste rakettest van Pyongyang weigeren de Amerikanen verder te overleggen over sancties. De VS zegt 'alle noodzakelijke maatregelen' te nemen om de Korea-crisis te bezweren. De Amerikanen verwachten geen inbreng meer van China in het conflict, iets waar zij meermalen om gevraagd hebben. Zij hebben zich nu tot Japan, China's aartsvijand gewend, dat gretig op de uitnodiging inging.

Vrijwilligers gezocht voor nieuw hospice

Voor een nieuw op te zetten hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie zich melden bij vtzcapellekrimpen@online.nl, 06-20 98 51 51. Of kijk op www.vtz-capelle-krimpen.nl.