Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief

Zwemmen tijdens renovatie

Zwembad De Lansingh krijgt tijdens de zomervakantie een nieuw plafond en verlichting. Door de renovatie is het zwembad gedeeltelijk gesloten tussen 1 en 23 augustus. Het wedstrijd- en recreatiebad zijn vanaf het weekend van 1 en 2 augustus, 3 weken dicht. Het instructiebad, het restaurant, de ligweide en de natte speelplaats zijn tijdens de renovatie wel open. Omdat tijdens de renovatie niet de gebruikelijke 2 zwembaden beschikbaar zijn, is het zwemtarief aangepast van € 5,40 naar € 3,10 per persoon.

Verklaring Willy van Leeuwen

Mevrouw Willy van Leeuwen, die vorige week met zetel en al overstapte van Leefbaar Krimpen naar de VVD-fractie, heeft een verklaring af gegeven. Na een maandenlange worsteling, innerlijke strijd en zelfonderzoek heeft zij deze beslissing genomen. Zij zegt dat zij problemen kreeg met de huidige normen en waarden binnen Leefbaar Krimpen. Zij is Gerrit Boudesteijn, van LK, dankbaar als haar politiek mentor. Volgens haar bestaat zetelroof niet, zeker als je voorkeurstemmen hebt gekregen, (je zou dan wel de kiesdeler moeten halen) want de zetel wordt aan een persoon toegekend.

Botsing bij tankstation Capelle

Bij het tankstation aan de Couwenhoekseweg in Capelle aan den IJssel is vrijdagavond een ravage ontstaan. Rond half zeven raakte een 20-jarige Rotterdammer de macht over het stuur kwijt en klapte op een auto die bij de wasstraat stond te wachten. Daarna reed hij één van de pompen uit de grond, die bovenop een derde auto terechtkwam. De veroorzaker van het ongeval is gewond geraakt aan zijn gezicht. Hij is aangehouden nadat bleek, dat hij alcohol op had. De brandweer moest komen om het lek bij de omgereden pomp te herstellen.

Botlekbrug slachtoffer wind en vogels

Volgens Rijkswaterstaat zijn er de eerste drie weken dat de Botlekbrug open is acht storingen geweest met files tot gevolg. Twee keer werkten de slagbomen niet, maar meestal waren her storingen aan sensoren. Zo waaide tijdens de storm deze week een hek op een sensor. Voorts gingen vogels op de sensoren zitten, daardoor haperde de techniek en bleven de slagbomen dicht. Inmiddels zijn er kapjes op de sensoren geplaats om te voorkomen dat er vogels op gaan zitten.

Hoek van Holland populair

Steeds meer vrachtvervoerders mijden de Eurotunnel en kiezen voor de ferry vanuit Hoek van Holland. Aldus de NOS na onderzoek bij transportbedrijven. In juli zou de veerdienst Hoek van Holland-Harwich vijftien procent meer klanten hebben gehad. De chauffeurs hebben meer dan genoeg van de ongeregeldheden in Calais. De haven wordt daar al enkele weken regelmatig geblokkeerd door protesterende werknemers van een veerdienst. Voorts hebben de chauffeurs last van de vluchtelingen bij Calais.

Op het water

Vrijdag reeds begonnen en zaterdag en zondag nog steeds te zien: het Varend Corso in het Westland. Tientallen schuiten die allemaal volgens een ander thema zijn opgemaakt. Stuk voor stuk meesterwerkjes vol bloemen, planten, groenten en natuurlijk ook fraai uitgedoste mensen.
En dan in Amsterdam een manifestatie die inmiddels wereldberoemd is: The Canal Parade van de Gay Pride. Het is de twintigste keer, dat de bonte stoet door de grachten vaart. Verslag op NPO 3 van 21.45 tot 22.30 uur.

Zwarte Zaterdag

Op de Franse en Duitse wegen naar het zuiden groeien de vakantiefiles snel aan op deze Zwarte Zaterdag. Om 6.00 uur stonden autoiobilisten al stil rond Lyon en Bordeaux. Rond 10.00 uur stond op de Franse wegen ruim 680 kilometer file. Ook de wegen in Zuid-Duitsland lopen vol, met name de A8 van München naar Salzburg. Verderop in Oostenrijk is het erg druk richting Villach. mensen die via de Gotthardtunnel naar Italië willen, moeten rekening houden met een wachttijd tot twee uur. De ANWB raadt reizigers naar het zuiden aan pas vanmiddag of morgen op pad te gaan.

Friese man verlamd door spin

Een inwoner van Leeuwarden is woensdag gebeten door een exotisch spinnetje, dat via een pakje uit Australië in de Friese hoofdstad was beland. De man werd woensdagavond in zijn slaap bij zijn sleutelbeen gebeten, naar hij dacht door een mug. Donderdag ontdekte hij de mogelijke bijter op het plafond. Hij googlede en vond een plaatje van een giftige roodrugspin. Kort daarna voelde hij zich misselijk, ook raakte zijn gezicht gevoelloos. Agenten brachten hem naar het ziekenhuis, inmiddels werd de spin door experts gevangen. Het bleek een krabspin te zijn, ook giftig.

Zomervakantie in het Streekmuseum1/2

In de zomervakantie kan je in het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard weer lekker komen knutselen of kijken naar een spannend poppenkast verhaal. Poppenkast op dinsdagmiddag 14, 21, 28 juli en 4, 11, 18 augustus. Aanvang: 14.30 uur. Voor kinderen met het Rotterdams Jeugdvakantiepaspoort is de toegang gratis, zonder kortingskaart betalen kinderen de normale toegangsprijs voor het museum, te weten € 2,50. Een lekker glaasje limonade hoort er ook bij, evenals een kijkje in het museum.

Zomervakantie in het Streekmuseum 2/2

Knutselmiddag op donderdagmiddag 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20 augustus. Aanvang: 14.30 uur. Wij gaan onze eigen souvenirs maken! Na afloop van de workshop krijgen de kinderen limonade en kunnen ze bij droog weer buitenspelen met ouderwets buitenspeelgoed. Voor kinderen met het Jeugdvakantiepaspoort is deelname € 2,50, zonder kortingskaart betalen kinderen € 5,-.Voor de knutselmiddag graag van te voren reserveren: Tel: 0180-514866 of via de mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Hulp voor Calais van Engeland

Premier David Cameron heeft extra speurhonden en hekwerk, dat hij nog over heeft van de Olympische Spelen in Londen in de aanbieding voor Frankrijk om de situatie in Calais te lenigen. Aanstaande maandag komen hij en Premier Hollande van Frankrijk bijeen om de situatie rond Calais te bespreken. Cameron gaat ervan uit dat de crisis rond Calais deze zomer niet zal worden opgelost. Een echte oplossing is er niet: Het Verenigd Koninkrijk wil de vluchtelingen niet hebben en de illegalen willen geen asiel aanvragen in Frankrijk.

Duistere krachten

De Turkse president Erdogan ontkent met klem dat Turkije in het geheim IS steunt en beschuldigt 'Duistere Krachten' ervan valse propaganda over het land te verspreiden. Erdogan is momenteel in Indonesië op staatsbezoek. Hij zei vrijdag dat zijn land 'aanzienlijke verliezen' lijdt in de gevechten met terroristen, maar vastbesloten is de strijd te blijven voeren. Het Westen was onaangenaam verrast toen Turkije onder het mom van terrorismebestrijding onlangs delen van de PKK en Syrische Koerden bestookte, terwijl die groepen het meest actief zijn tegen het IS-leger.

Je zou het toch na kunnen vragen 1/2

De NOS heeft ons de afgelopen dagen vergast op het nieuws, dat een gestoorde Amerikaanse tandarts in Afrika een 'knuffelleuw' heeft afgeschoten. Het dier heette Cecil, een naam die meer voorkomt in Engels sprekende landen, denk maar aan Cecil Rhodes, de stichter van het voormalige Rhodesia. De naam wordt uitgesproken als 'Zezil', maar volgens de NOS heette het dier 'Sisal'. Daar maken ze toch touw van?
Ik kan me voorstellen, dat het voor de NOS wat moeilijker ligt met onbekende talen.

Je zou het toch na kunnen vragen 2/2

Niemand verwacht dat men bij het Journaal vloeiend Arabisch spreekt, maar die zoon van Khadaffi, die onlangs ter dood veroordeeld, Saif el Islam Khadaffi, wordt aangeduid als Safe (Engelse uitspraak) naar alle waarschijnlijkheid wordt zijn naam uitgesproken als Sa-ief.
De leeuwennaam wordt sinds vrijdag goed uitgesproken en ook de stad Kut in Irak, die door de NOS eindeloos werd aangeduid als het vrouwelijk geslachtsdeel, wordt tegenwoordig aangeduid als Koet. Er is dus nog hoop voor Khadaffi junior.