Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2009

selecteer uit het archief

Laderwagen komt te pas

In verband met de werkzaamheden aan de Algerabrug heeft de brandweer tijdelijk de ladderwagen die normaal in Capelle aan den IJssel opgesteld is, in Krimpen aan den IJssel gestationeerd. Hij kwam goed van pas, toen donderdag een dame ten val kwam in een pand aan de Koekoekstraat. De mensen van de ambulancedienst zagen geen kans haar de trap af te dragen, zonder haar erge pijn te doen. De brandweer bracht haar op de brancard door het raam op de bovenverdieping naar beneden.

Scheepswrak bewaakt

In Den Helder is men ertoe overgegaan het wrak van de Oostindiënvaarder, Prins Willem, te bewaken. Vrijdag kon het publiek nog bij het schip komen, maar velen van de ramptoeristen probeerden een aandenken mee te nemen. Er ontstond een gesjor en getrek en met moeite kon men voorkomen, dat mensen het wrak binnengingen, iets dat gevaarlijk was. Of er inderdaad zaken ontvreemd zijn, is niet duidelijk, maar door hekken neer te zetten en bewaking in te stellen is het wrak nu veilig.

Venezuela stevent op dictatuur af

Langzaam maar zeker weet Hugo Chavez steeds meer macht naar zich toe te trekken. Eerst werd de kieswet gewijzigd, opdat de president meerdere termijnen na elkaar kon vervullen; hij moest dan nog wel eerst gekozen worden. Dat wordt nu wat gemakkelijker gemaakt door een aanpassing van de kieswet, waardoor de kiescommissie de grenzen van de verschillende kiesdistricten mag aanpassen. Inmiddels zijn de uitzendvergunningen van 34 commerciele radiozenders ingetrokken.