Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Woensdagmorgen is het op de meeste plaatsen bewolkt. Lokaal is de bewolking dik genoeg om wat motregen mogelijk te maken. In de middag blijft het droog en prikt voorzichtig de zon door al blijft in sommige regio's de bewolking nog steeds de overhand houden. De noordelijke wind waait zwak tot matig en het wordt 18 graden onder hardnekkige bewolking tot 21 graden op plaatsen in het binnenland waar uiteindelijk de zon nog mooi weet door te breken. Woensdagavond en -nacht zal de bewolking weer uitbreiden en donderdagochtend is het dan ook opnieuw grijs. In de middag breekt vooral in het zuiden de zon door.

Viruswaarheid vangt bot

Stichting Viruswaarheid van Rotterdammer Willem Engel heeft een kort geding bij het gerechtshof verloren. Volgens Viruswaarheid zouden de resterende coronamaatregelen in strijd zijn met de mensenrechten en daarom onmiddellijk moeten worden ingetrokken."Het gerechtshof heeft daarbij allereerst gelet op het doel van de wettelijke maatregelen: de bescherming van de volksgezondheid tegen de Covid-19-pandemie. Daarnaast gelden de maatregelen tijdelijk en is het beleid van de Staat erop gericht om de maatregelen waar mogelijk te versoepelen. Dat alles maakt dat volgens het hof geen verplichtingen worden geschonden."

De geschiedenis van 1 september

1909: De eerste Nijmeegse Vierdaagse wordt gehouden
Het wandelspektakel wordt in het begin vooral georganiseerd voor militairen. Er doen in de loop der tijd steeds meer burgers mee.
1939: Fall Weiss. In de vroege ochtend van 1 september gaat de Duitse aanval op Polen van start onder codenaam Fall Weiss. Deze aanval luidt het begin van de Tweede Wereldoorlog in.
1941: Davidster. De Duitsers verplichten alle Joden ouder dan 6 jaar een Davidster of Jodenster te dragen in het Duitse Rijk. In Nederland wordt dit op 3 mei 1942 verplicht.