Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Homofoob (1/2)

Tussen kleurrijke regenboogvlaggen schreven tientallen mensen zondagmiddag onderaan de Erasmusbrug brieven aan de gemeente Krimpen aan den IJssel. De Youtubeserie #BOOS over de uitspraken van de Krimpense predikant Anthonie Kort om homo's te verbannen, was aanleiding voor COC Rotterdam om een schrijfactie te organiseren.
In de brieven met persoonlijke verhalen vragen de schrijvers de gemeente van Krimpen om actie te ondernemen. In totaal leverde de actie 73 brieven op. Die werden geschreven op het zitkunstwerk ReWind op het Willemsplein, een monument voor seksuele- en genderdiversiteit.

Corona in de regio

Het RIVM meldt zondag 522 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Dat is hoger dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen: dat ligt namelijk op 485 besmettingen per dag. Het aantal besmettingen per dag fluctueert flink deze week. Zo werden er zaterdag 579 nieuwe gevallen gemeld, terwijl het vrijdag om 442 besmettingen ging. Voor afgelopen donderdag was 19 februari de laatste keer dat het aantal besmettingen boven de 500 uitkwam. Toen werden er 602 nieuwe besmettingen gemeld. Ten opzichte van vorige week is er deze week een stijging in het aantal besmettingen te zien.

Katten

Een kat heeft zich zondag vastgeklampt onder de motorkap van een auto in Rotterdam Kralingen-Crooswijk. De brandweer is druk bezig geweest het dier te bevrijden. Zowel de dierenambulance als de politie en de brandweer zijn ter plaatse gekomen om de kat te bevrijden. Uiteindelijk is het de brandweer gelukt het dier te bevrijden, de kat is na de bevrijding weer overgedragen aan de eigenaren. De hulpdiensten rukten zaterdag ook al uit om een kat onder een auto vandaan te halen in de Zaagmolenstraat in het Oude Noorden. Het dier stak daar de weg over en werd aangereden.

Brandkraan

Brandweerlieden in New York hebben de ramen van een auto ingeslagen en de brandslang dwars door de auto gelegd omdat deze een brandkraan blokkeerde. De eigenaar kreeg ook nog eens een forse bekeuring. In een video, die werd gedeeld door ABC News, is te zien hoe een gele brandweerslang dwars door de ingeslagen voorste zijramen van een grijze Volkswagen loopt. De slang is dwars door het interieur van de auto geleid, omdat brandweerlieden anders niet de brand konden blussen. De politie van New York schrijft nu ook nog een bekeuring uit.

Amazone te koop

Delen van het Amazone-regenwoud in Brazilië worden illegaal verkocht via Facebook, schrijft de BBC. Het zou onder meer gaan om beschermde natuurgebieden en stukken jungle die gereserveerd zijn voor inheemse bewoners. Bij sommige advertenties staan grondgebieden ter grootte van duizend voetbalvelden te koop. Veel verkopers geven volgens de Britse omroep openlijk toe dat ze geen eigendomspapieren hebben. De illegale lappen grond worden met name gebruikt voor veeteelt, nadat de begroeiing is weggekapt.

Wat gebeurde er op 1 maart

Op 1 maart 1810 wordt in Zelazowa Wola, een klein dorpje op zo’n vijftig kilometer van de Poolse hoofdstad Warschau, de componist Fréderic François Chopin geboren. Althans, zo staat het in de boeken. In werkelijkheid zag de beroemde componist waarschijnlijk op 22 februari al het levenslicht. De jonge Fréderic Chopin (1810-1849) was een kind uit een Franse vader en Poolse moeder. Andere bronnen beweren echter dat hij de bastaardzoon was van een Poolse aristocraat. Ook over de juiste datum van zijn geboorte heerst nog steeds enig waas van onzekerheid.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.