Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief

Het weer

Vrijdag zijn er perioden met zon afgewisseld door wolkenvelden en blijft het droog. In de loop van de tweede helft van de middag wordt het vanuit het westen zonnig. De temperatuur komt vanmiddag uit op maximaal 22°C. De noordwestenwind neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig, windkracht 4 of 5. Vanavond is het eerst zonnig. Vannacht zijn er brede opklaringen en kan er een mistbank ontstaan. Landinwaarts daalt de temperatuur naar gemiddeld een graad of 10. De noordwestenwind neemt af tot zwak en aan zee tot matig.

Buurtcamping

KrimpenWijzer en Synerkri streken dinsdag met hun eerste buurtcamping van deze zomer neer in het Moderatopark. Onder de schaduwrijke bomen was het goed toeven met een lekker verfrissend drankje in de hand. Kinderen vermaakten zich onderwijl prima met echte campingspelletjes als badminton en voetbal. “Dit is de eerste van drie buurtcampings in augustus”, geeft Karin Pattikawa van Synerkri aan. Deze stichting biedt sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten aan voor iedereen in Krimpen aan den IJssel.

Jeu de Boules

Bewoners en personeel van Het Vlisthuis in Schoonhoven zijn blij met de onlangs gerealiseerde jeu de boules-baan. “Het idee voor deze voorziening kwam vanuit de bewoners zelf”, vertelt Ria Venema namens Het Vlisthuis. “Gerda Huijzer heeft ons geholpen met de sponsoring van de baan. Haar moeder woonde hier, maar ze is enige tijd geleden overleden. De speelballen zijn omgewisseld voor plastic exemplaren. De originele ballen bleken te zwaar voor de meeste bewoners. De gemiddelde leeftijd ligt vrij hoog; de meeste bewoners zijn boven de tachtig dan wel negentig jaar.”

Helicopters

Het gebeurt regelmatig boven de weilanden in de Hoeksche Waard: gevechtshelikopters die voor hun werk oefenen met allerlei manoeuvres. Maar dinsdag waren de koeien van boer Arie Verhorst in Westmaas de sigaar: een Apache-helikopter vloog zo laag over dat zijn koeien het op een rennen zetten. Verhorst kijkt meestal niet vreemd op van de helikopters. "We zien ze wel vaker. In de buurt is een akkerbouwgebied, daar zie ik ze wel eens oefenen." En vorige week nog moest een rokende gevechtshelikopter een noodlanding maken in Strijen.