Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Beperkingen

De beperkingen van de Spaanse chauffeur, die betrokken was bij het vrachtwagenongeluk in Nieuw-Beijerland, moeten zo snel mogelijk worden opgeheven. Dat vindt zijn advocaat, Felix Laros. De chauffeur werd direct na het ongeluk op zaterdagavond gearresteerd. Zijn voorlopige hechtenis is dinsdag met veertien dagen verlengd. Dat betekent dat hij wordt overgeplaatst van een politiecel naar een Huis van Bewaring. De Spanjaard mag geen contact hebben met de buitenwereld en dus ook niet met zijn familie. Alleen praten met zijn advocaat, de politie en de reclassering is toegestaan.

Wexit

Het lijkt een gewoon spuitbusje met water, waarmee uitvinder Lex Burki in de lucht sprayt. Maar niets is minder waar, want met deze 'Wexit' verjaagt de Rotterdammer wespen. En dat kunnen we goed gebruiken met de wespenplaag van deze zomer. "De wesp heeft mij behoorlijk geholpen door in groten getale aanwezig te zijn", lacht Burki. Hoe werkt dat dan precies, zo'n spuitbus? "Wanneer je met bronwater van een afstandje naar een wesp spuit, dan gaat de wesp direct naar zijn nest toe", legt hij uit. En voorlopig keert het insect ook niet terug.

Waterstof watertaxi

Sinds vandaag vaart er een Watertaxi op waterstof in de wateren op en rondom de Nieuwe Maas. Een primeur voor de Rotterdamse haven. Rijnmond mocht mee op de eerste vaartocht. Is dit de toekomst van de vaart? Aan de buitenkant lijkt de MSTX 22 op een doodnormale zwart-gele watertaxi. De grote verandering zit vanbinnen: vier grote waterstoftanks liggen op de plek waar normaliter de verbrandingsmotor huist. Ook de uitstoot is anders: water in plaats van dieselrook. Kijk hieronder naar een exclusieve vaartocht die we kregen nog voordat de MSTX 22 werd gedoopt.

Werkzaamheden N210

Deze week zal de N210 doordeweeks ’s nachts worden afgesloten voor wegwerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met meer reistijd. De werkzaamheden duren vanaf maandagavond 29 augustus tot zaterdagochtend 3 september. Tussen 19.00 en 06.00 uur zal de weg in beide richtingen dicht gaan om de rotonde Carpe Diem (hm 1.0) te asfalteren. Ook zal tegelijk vanaf de Grote Kruising de weg richting de Carpe Diem-rotonde een nieuwe deklaag krijgen.Het verkeer wordt omgeleid, terwijl overdag het verkeer over het gefreesde wegoppervlak kan rijden.

Zelfplukdagen

Boomgaard De Lekbongerd houdt woensdag 7, vrijdag 9 en zaterdag 10 september ‘zelfplukdagen’. Belangstellenden zijn dan welkom om de boomgaard aan de Lekdijk West 85 in te trekken en de rode plukzakken te vullen met vers fruit. “Nu al in de late zomer hangen de oude bomen vol met rijpe appels en peren, vanwege de warme zomer drie weken eerder dan vorig jaar”, geeft Elize Rehorst van de Lekbongerd aan. “En wat is nou leuker om samen al dat prachtige fruit van onze bomen te halen?

Fast & Dom

Piepende banden en ronkende motoren mogen populair zijn bij het publiek van Fast & Furious, inwoners van een buurt in Los Angeles worden er gek van. Sinds hun straten als locatie werden gebruikt in de filmreeks, worden ze geplaagd door filmfans die er de donuts, burnouts en straatraces uit de film willen nadoen. Omdat er voor het tiende deel Fast X dit weekend weer gefilmd werd in Angelino Heights, protesteerden enkele honderden omwonenden tegen het verheerlijken van gevaarlijk rijgedrag. "Je durft niet eens de straat over te steken."