Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer van donderdag

Vandaag is er veel zon en wordt het tropisch heet in de regio. In de loop van de dag verschijnen ook enkele wolkenvelden. De temperatuur loopt snel op naar 30°C langs de kust en 33°C in de buurt van Gorinchem. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten. In de namiddag draait de wind naar het noordwesten en neemt langs de kust toe tot vrij krachtig, kracht 5. De temperatuur zakt dan duidelijk. Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden met wat opklaringen en later zou er lokaal een lichte bui kunnen vallen.

NS staakt vrijdag

De NS gaat vrijdag 26 augustus in onze regio staken. Treinreizigers moeten sowieso vanaf woensdag 24 augustus rekening houden met verstoringen in de dienstregeling. Vanaf dan legt het NS-personeel vijf werkdagen het werk neer, elke dag in een andere regio. Vakbonden willen dat het bruto maandsalaris met €100 bruto wordt verhoogd. Het personeel moet ook minimaal €14 per uur gaan verdienen. Verder willen ze automatische compensatie voor inflatie en een eenmalige uitkering van €600.

Zeven ton boete

Een 59-jarige man uit Brabant moet €700.000 aan justitie betalen vanwege het verhandelen en bezitten van grote hoeveelheden beschermde uitheemse dier- en plantensoorten. De man liep in 2016 tegen de lamp nadat de douane in de Rotterdamse haven een container met gedroogd koraal was ontdekt. Onderzoek leidde naar de loods van de handelaar in Berghem. Daar werd heel veel verboden spul, o.a. krokodillenkoppen, varanenhuiden en ivoor gevonden. De zeven ton is de winst die de man volgens justitie moet hebben gemaakt met zijn handel tussen 2014 en 2016.

Meedeiners en tranentrekkers

Een vlotte meedeiner of een gevoelige tranentrekker, met op de achtergrond hier en daar een tikje of kraakje van de naald op het vinyl. Dat is de charme van een echte jukebox met oude 45-toeren singeltjes. Zorgcentrum De Breeje Hendrik heeft er één op het oog. Aan het muziekapparaat hangt wel een prijskaartje van 5500 euro. Dat bedrag wil De Breeje Hendrick bij elkaar krijgen middels het programma Samen voor de Buurt van de RegioBank (samenvoordebuurt.nl). Mensen kunnen een donatie doen om deze actie financieel te steunen.

De Klinker

Speciaal voor alle inwoners van Krimpen aan den IJssel geeft de gemeente een magazine uit. In magazine De Klinker brengt de gemeente beleid dicht bij u. Het is een platform waar de Krimpense samenleving en het gemeentebestuur (gemeenteraad en B&W) elkaar ontmoeten. De artikelen zijn vaak gekoppeld aan vaste rubrieken. Rubrieken waar u ook een bijdrage aan kunt leveren. Ook kunt u artikelen lezen met daarin (achtergrond)verhalen van Krimpense verenigingen, stichtingen en inwoners. Stuur uw bijdrage naar: communicatie@krimpenaandenijssel.nl

Stormpolderdijk

De afgelopen periode is het projectteam aan de slag gegaan met de verdere uitwerking van het uitvoeringsplan voor de werkzaamheden op terrein Stormpolderdijk. Op 12 september 19.30-21.00 uur is er een inloopbijeenkomst in ontmoetingscentrum De Tuyter voor omwonenden, bedrijven en belanghebbenden om toe te lichten hoe de uitvoering eruit gaat zien en wat men kan verwachten als de uitvoering van start gaat.
U kunt hier terecht als u meer wilt weten over de uitvoeringsfase. Leden van het projectteam zijn aanwezig voor al uw vragen.

Nasleep COVID-19

Van de ernstig zieke coronapatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, heeft 92% een jaar later nog altijd klachten, zoals last van pijn, kortademigheid, hevige vermoeidheid en problemen met geheugen of concentratie. Dit melden onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam, Rijndam Revalidatie en zorginstelling Laurens. Volgens de onderzoekers worden de langetermijneffecten van de pandemie nog steeds onderschat. Veel mensen houden langdurige klachten over aan COVID-19. Na een milde infectie houdt ongeveer een op de acht mensen last.