Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Woensdag is een mooie en warme zomerdag. Er is flink wat zon en het blijft droog. In de middag wordt het 25°C aan zee en 29°C in het oosten van de regio. Er waait een zwakke en aan zee matige wind uit zuidwest tot noordwest.
VOORUITZICHTEN
De komende dagen is er geregeld zon en op vrijdag passeert vanuit het westen een zwak koufront met plaatselijk een lichte regenbui. Er wordt dan 0-2 mm regen verwacht. Op donderdag wordt het 25 tot 29°C, daarna wordt het minder warm met temperaturen tussen 22 en 24°C.

RET

De buslijnen 97 en 98 in Krimpen aan den IJssel rijden vanaf vandaag in de spitsuren vijf keer in plaats van zes keer van en naar metrostation Capelsebrug. Tussen de spitsuren is dit drie keer in plaats van vier keer.
De RET geeft aan dat zij door personeelstekorten niet volledig kan opschalen van de zomerdienstregeling naar de normale dienstregeling. “Dit komt vooral door ziekteverzuim, inhaalzorg, beperkte instroom van nieuw personeel en wettelijk verlof. De introductie van een nieuwe pensioenregeling speelt ook een rol.”

Gratis computercursussen

Computerleercentrum Seniorweb Capelle bestaat 12,5 jaar en Seniorweb 25 jaar. Om dat te vieren, zijn hun cursussen tot 31 december 2022 gratis. Wie zo’n cursus doet, krijgt daar nog eens een jaarabonnement op Seniorweb bij cadeau. Op zaterdag 27 augustus houdt Seniorweb Capelle open dag in Huis van de Wijk Oostgaarde. Deelnemers leren in workshops onder meer hun computer te beveiligen tegen virussen en malware en het werken met Windows 10 en 11. Ook gaan ze aan de slag met foto’s bewerken in Picasa. De open dag start om 10:30 uur.

Redding

Een 53-jarige man uit Moordrecht heeft zondagmiddag een 5-jarige jongen uit Gouderak uit het water van de Hollandsche IJssel gered. Het kind was als vermist opgegeven bij de politie. De man zag vanaf de waterkant in Moordrecht dat het kind aan de overkant bij het water aan het spelen was. Het jongetje ging steeds dieper totdat hij niet meer kon staan. Toen het kind begon te spartelen bedacht de man zich geen moment en spoedde zich naar de pont om over te varen. Hij dook vervolgens het water in en haalde het kind op het droge.

Verdwaald

Een tachtigjarige man uit Dokkum is dinsdagochtend verdwaald geraakt in Groningen. Hij was op weg naar zijn dochter, maar kon de weg niet meer vinden door het grote aantal omleidingsroutes. De man vertrok dinsdagochtend om tien uur uit Dokkum, maar was om elf uur nog nergens te bekennen. Dat zinde dochter Carolien Fleurke niet, vertelt ze aan Sikkom. „Mijn vader is altijd op tijd. Soms komt hij iets eerder, maar hij is nooit te laat. Toen hij een kwartier later er nog niet was, dacht ik: dit klopt niet.”