Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Na het verdwijnen van de eventueel aanwezige mist krijgen we donderdag geregeld zon en blijft het vrijwel overal droog. Het wordt vanmiddag 22°C langs de kust en 25°C in het oosten van de regio. De wind waait slechts zwak tot aan zee matig en komt uit het noordwesten. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en kan er verspreid mist ontstaan. De temperatuur daalt daarbij naar 17°C langs de kust en 14°C in het oosten van de regio. Er staat maar weinig wind. Morgen passeert vanuit het westen een front en is er meer bewolking aanwezig met verspreid wat regen.

NS staakt volgende week

De NS gaat volgende week vrijdag 26 augustus in onze regio staken. Treinreizigers moeten sowieso vanaf aankomende woensdag 24 augustus rekening houden met verstoringen in de dienstregeling. Vanaf dan legt het NS-personeel vijf werkdagen het werk neer, elke dag in een andere regio. Vakbonden willen dat het bruto maandsalaris met €100 bruto wordt verhoogd. Het personeel moet ook minimaal €14 per uur gaan verdienen. Verder willen ze automatische compensatie voor inflatie en een eenmalige uitkering van €600.

Veilig naar school 1/3

Nog een paar dagen vakantie, en dan is het weer zover: kinderen en jongeren moeten weer naar school en zullen weer hard aan de slag moeten om van alles te leren. Ze worden met de benenwagen, de fiets of andere vervoersmiddelen weer naar school gebracht. Nog altijd rijden veel kinderen rond op een elektrische step. De politie grijpt steeds vaker in bij het gebruik van een elektrische step. De politie kan de step in beslag nemen en een boete van €380 uitschrijven. Leer je kinderen dat het gebruik van de telefoon op de fiets verboden is.

Veilig naar school 3/3

In begin van het schooljaar misschien nog niet helemaal van toepassing, maar later dit jaar moet toch ook de verlichting van je fiets weer in orde zijn. De politie zal regelmatig controleren op het gebruik van goede fietsverlichting. Onder goede fietsverlichting wordt verstaan dat je aan de voorkant een witte lamp, en aan de achterzijde een rode lamp voert. Wat voor soort lamp en waar deze is bevestigd maakt niet uit. Het is de bedoeling dat weggebruikers je goed kunnen zien. Lange ritten maken door de polders? Overweeg een veiligheidshesje te gebruiken.

We Bike 4 Alzheimer

Zorgpartners Midden-Holland organiseert zaterdag 24 september -Burendag- een fietsevenement ten bate van de cliënten met alzheimer. Zorgpartners organiseert dit fietsevenement om aandacht te vragen voor cliënten met dementie. Vrijwel iedereen kan deelnemen aan de grote benefiet(s)actie van Zorgpartners, vervolgt Marjon Vonck: “De langste route is ongeveer 90 km en bestaat uit 3 routes van ongeveer 30 km, die ook elk afzonderlijk gereden kunnen worden. Aanmelden kan via www.webike4alzheimer.nl. Deelname € 15,--

Jubileumfeest in Stolwijk

Buurt- en Oranjevereniging Prinses Margriet (1945) kan op zaterdag 20 augustus eindelijk haar 75-jarig jubileum vieren. Corona dwarsboomde tot twee keer toe dit jubileumfeest, dat samenvalt met het Beijersche Feest. Er is een attractief programma samengesteld om de 125 leden te vermaken. Zaterdag werken de kinderen ‘s middags rondom het ijsclubgebouw een tienkamp af, die afgesloten wordt met een pannenkoekenmaaltijd. De ouderen kunnen ‘s avonds tijdens de feestavond rekenen op een barbecue. Een ‘zakje voelen wedstrijd’ gaat ongetwijfeld voor veel hilariteit zorgen.

Wegafsluiting bijna voorbij

Deze week is de Abram van Rijckevorselweg tussen de Rivierweg/Kanaalweg en de Couwenhoekseweg afgesloten. Het asfalt wordt hier vervangen door nieuw geluiddempend asfalt. Weggebruikers worden tot en met 24 augustus 16.00 uur omgeleid. De kruispunten blijven wel open. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt ook de boom verwijderd die onlangs ernstig beschadigd raakte bij een ongeval met een brandweervoertuig. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om zoveel mogelijk de A20 te nemen.

Appellation contrôlée Fascinatio

Inmiddels is het drie jaar geleden dat Stichting Sjatoo 010 de eerste proefwijngaard in de wijk Fascinatio in Capelle aanlegde. Dit jaar kan er geoogst worden. Volgend jaar, eind eerste kwartaal 2023, zullen hieruit de eerste flessen komen. Over een week of 4, 5 wordt met een groot team vrijwilligers alles in één dag geoogst, in een koelunit verzameld en dan worden de vruchten van de druivensoort Solaris de volgende dag voor de vinificatie naar een bedrijf in het oosten van het land gebracht, dat daarin gespecialiseerd is. De verwachtte oogst is goed voor zo'n 500 flessen.

Rolstoelterreur

Een Duitse toerist is op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca op gewelddadige wijze beroofd van zijn portemonnee. De verdachte is volgens de Spaanse politie een 56-jarige Nederlander die zich in een rolstoel verplaatste. Hij is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Volgens Spaanse media bloedde de Duitse toerist hevig en schreeuwde hij van de pijn. Voor controle werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Ook de Nederlandse verdachte werd per ambulance vervoerd. Dit komt omdat de Spaanse politie niet over aangepaste voertuigen beschikt.

Drank maakt meer kapot . . .

Op een vlucht vanuit Cyprus naar het Verenigd Koninkrijk bedreigde een beschonken man maandag het cabinepersoneel en deed een poging een van de nooddeuren te openen. ‘Ik zie jullie in de hemel’, riep hij wijzend op een vrouw en haar kinderen. De vlucht had al enkele uren vertraging door een tekort aan personeel en toen het vliegtuig uiteindelijk kon opstijgen, zorgde een van de passagiers voor heisa. De man zou ‘iets wat op cocaïne leek’ hebben gebruikt. Hij begon daarna te bidden op de vloer van het vliegtuig en bedreigde het vliegpersoneel en de andere passagiers.