Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Woensdag is er veel bewolking en vallen er verspreid over de regio een aantal regen en onweersbuien. Lokaal kan veel regen vallen omdat deze buien zich maar langzaam verplaatsen. De zon krijgt vooral later vanmiddag wat meer ruimte en dan neemt het aantal buien ook af. De temperatuur loopt op naar ongeveer 23 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden. Vanavond en vannacht trekken er vanuit het zuiden steeds meer opklaringen de regio in en blijft het vrijwel overal droog.

Cavia's

Het moet een opvallend gezicht geweest zijn: in het Kralingse Bos in Rotterdam werden maar liefst zestien gedumpte cavia's aangetroffen. Wandelaars die hun hond aan het uitlaten waren belden gelijk naar kinderboerderij de Kraal, die op de melding af ging. Dierverzorger Thijs van kinderboerderij de Kraal was een van de medewerkers die ging kijken. De dieren liepen los in het bos, ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan, vertelt hij. De cavia's waren ernstig ondervoed en zeker vier hadden last van huidinfecties.

Steunfonds

Culturele organisaties in de gemeente Krimpenerwaard kunnen een beroep doen op de tijdelijke regeling ‘Steunfonds Corona voor Cultuur’. Het totale budget is 125.000 euro. Het geld was oorspronkelijk bedoeld voor de theatervoorstellingen ‘Shakespeare in de Loet’, die in september zouden worden opgevoerd in het Loetbos. De stichting achter dit initiatief trok er begin februari echter de stekker uit nadat er politieke commotie ontstond over nut en noodzaak. De VVD en ChristenUnie vonden het budget, uit de rijksbijdrage coronagelden, te fors voor een in hun ogen beperkte groep cultuurliefhebbers.

Jubileum

Buurt- en Oranjevereniging Prinses Margriet, die sinds 1945 bestaat, kan op zaterdag 20 augustus eindelijk haar 75-jarig jubileum vieren. Corona dwarsboomde tot twee keer toe dit jubileumfeest, dat samenvalt met het Beijersche Feest. Het Beijersche is een buurtschap ten noordwesten van Stolwijk met 100 woningen en ongeveer 370 inwoners. Wie op de N207 halverwege Stolwijk en Gouda afslaat en de gietijzeren Beijersche ophaalbrug uit 1888 passeert, betreedt een eeuwenoud polderlandschap om verliefd op te worden.

De Drechttunnel

De Drechttunnel (A16) tussen Zwijndrecht en Dordrecht voert de landelijke lijst aan van tunnels die het meeste dicht gingen door te hoge vrachtwagens. In de periode van januari tot en met juli 2022 was het maar liefst 1185 keer raak. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 797 keer, blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Dat de Drechttunnel het lijstje aanvoert, is opmerkelijk. In oktober 2020 werd nog een nieuw detectiesysteem geplaatst met de verwachting dat de tunnel juist minder vaak dicht zou moeten door een te hoge vrachtwagen.

Ongeval

Een 63-jarige strandganger is afgelopen woensdag om het leven gekomen in de Amerikaanse staat South Carolina. Ze werd doorboord door een parasol die loskwam tijdens een plotselinge windvlaag, liep daarbij zware verwondingen op aan de borstkas en overleed kort na het incident in het ziekenhuis. De 63-jarige Tammy Perreault was op het strand in de badplaats Garden City in Horry County. Omstreeks 12.40 uur lokale tijd werd ze geraakt door het uiteinde van een parasol die uit zijn houder loskwam door een windvlaag.