Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Vrijdag is het opnieuw stralend zonnig en blijft het droog. Het wordt overal tropisch warm met op veel plaatsen een maximum temperatuur rond de 32 graden. De wind komt daarbij uit het oosten en is matig van kracht met een windkracht 3. Vanmiddag kan de wind langs de kust korte tijd van zee waaien met daar iets van verkoeling. Vanavond blijft het nog lang warm met temperaturen die voor middernacht niet onder de 20 graden komen. Vannacht koelt het langzaam af tot ongeveer 19 graden. De wind komt uit het oosten en stelt weinig voor.

Vlag

Demonstranten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een omgekeerde Nederlandse vlag van ongeveer 100 meter lang en 15 meter hoog geplaatst langs de A20 bij Maassluis. Wie de vlag precies heeft neergelegd, is niet bekend. De vlag ligt langs de A20 bij Maassluis, in een gebied waar de Maaasluise woonwijk Wilgenrijk wordt ontwikkeld. Het terrein is volledig omheind en afgesloten voor publiek. Volgens de gebiedsmanager van Wilgenrijk, Peer de Rooij, is de vlag langs de snelweg levensgevaarlijk en is er sprake van inbraak, omdat het op privéterrein is geplaatst.

Koe

Boze omstanders doen vandaag aangifte bij de politie nadat een koe in hun ogen woensdag de hele dag onnodig pijn heeft geleden. Het dier lag in een weiland aan de Tiendweg bij Krimpen aan de Lek en had volgens de omstanders een gebroken heup. “De koe was gewond ter hoogte van de heup en kon niet meer opstaan”, meldt één van de getuigen. “Woensdagmorgen werd dit al geconstateerd en de betreffende boer is nog poolshoogte komen nemen. Ook de politie kwam ter plaatse, maar dit leidde allemaal tot niets.

Boiler

Een gesprongen boiler heeft voor flinke waterschade gezorgd in de Goudse Schouwburg. De directie hoopt dat de seizoensopening hierdoor niet in gevaar komt. “Na de zware coronaperiode is deze lekkage een nieuwe tegenvaller”, stelt schouwburgdirecteur Tineke Maas. “De start van het nieuwe seizoen is half september, met de Finale van Gouda750. Vervolgens start ook de eigen programmering en het officiële theaterseizoen.” In de nacht van maandag op dinsdag sprong er een boiler op de tweede verdieping van de Goudse Schouwburg.

Oekraïense kunstexpositie

De Capelse wethouder kunst en cultuur, Rik van Woudenberg, heeft de vernieuwde Rivium Kiosk geopend. Kunstenares Marina Yasinevich trapte af met haar kunstexpositie. De kiosk wordt een ontmoetingsplek voor bewoners. Marina Yasinevich, geboren in het Oezbeekse Samarkand, woonde vanaf haar eerste jaar in het Zuid-Oekraïense Nikolajev. Toen in februari de oorlog uitbrak, vluchtte zij met haar vijf kinderen naar Nederland. De expositie is een maand lang van maandag t/m donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur te zien in de Rivium Kiosk.

Fraude

Dinsdagmiddag werd de politie van Oostende ter plaatse gevraagd in het examencentrum in de Zandvoordestraat. Een man zou gefraudeerd hebben tijdens zijn theoretisch examen en werd betrapt. De feiten speelden zich kort na het middaguur af. Een 36-jarige man nam tijdens het theoretisch examen foto’s van verschillende vragen met zijn smartphone. Hij werd door de medewerkers van het examencentrum betrapt. Het intern reglement schrijft voor dat wie fraudeert, een jaar lang niet mag deelnemen aan het theoretisch examen.

Loon

Een Spaanse man keerde zichzelf extra loon uit in de vorm van hammetjes. Dat schrijft The Guardian. Zes jaar lang nam hij jamón mee uit het warenhuis waar hij werkte, waarmee hij een winst opstreek van 520.000 euro. Hij zit nu zijn straf uit in de gevangenis. De hammetjesdief uit Huelva, in Zuid-Spanje, was jarenlang verantwoordelijk voor de leveringen en het droogproces van de ham. De ideale positie om jarenlang illegaal hammetjes uit het warenhuis door te verkopen. Hij verkocht op die manier meer dan 7.000 hammetjes, waarvan 100 ‘jamón de jabugo’, een unieke soort uit de regio.