Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag schijnt de zon uitbundig. Het wordt overal tropisch warm met 30 tot 32 graden. Er waait een matige wind uit het oosten tot noordoosten. Aan zee kan de wind vanmiddag enige tijd vanaf zee gaan waaien zodat het iets afkoelt. Vannacht is het helder en koelt het uiteindelijk niet verder af dan ongeveer 18 of 19 graden. De komende dagen blijft het tropisch warm. Op zaterdag kunnen we officieel een hittegolf noteren. Vanaf maandag is er meer bewolking met een héél kleine kans op een bui.

Duinbrand onder controle

De brandweer krijgt de grote brand in natuurgebied De Punt bij Ouddorp steeds meer onder controle. De brand in De Punt brak dinsdagmiddag rond 16:00 uur uit. Vakantiepark ECO De Punt werd vanwege de enorme rookontwikkeling gedeeltelijk ontruimd. Gebrek aan water maakte het moeilijk om het vuur onder controle te krijgen. Defensie stuurde een blushelikopter, die water uit het Grevelingenmeer schepte. Een team uit Overijssel, dat gespecialiseerd is in de bestrijding van natuurbranden, is naar Goeree-Overflakkee gekomen om te helpen.

Blaffende hondeneigenaar

Een waakhond op het terrein van een bedrijf in Barendrecht was maandenlang dag en nacht aan het blaffen en hield tientallen omwonenden uit hun slaap. Na verzoeken om de hond binnen te halen, klachten bij de wijkagent, gesprekken met de gemeente en een petitie is de hond in een grimmige zomernacht in beslag genomen. Het dier was die avond al vanaf 20:00 uur onophoudelijk aan het blaffen en de buurt had er genoeg van. Meerdere buren vertellen dat de ondernemer nu 's avonds laat soms zelf blaffend staat te basketballen. Hij was niet bereikbaar om te reageren.

We Bike 4 Alzheimer

Zorgpartners Midden-Holland organiseert zaterdag 24 september -Burendag- een fietsevenement ten bate van de cliënten met alzheimer. Aanmelden kan vanaf heden. Zorgpartners organiseert dit fietsevenement om aandacht te vragen voor cliënten met dementie. Vrijwel iedereen kan deelnemen aan de grote benefiet(s)actie van Zorgpartners, vervolgt Marjon Vonck: “De langste route is ongeveer 90 km en bestaat uit 3 routes van ongeveer 30 km, die ook elk afzonderlijk gereden kunnen worden. Aanmelden kan via www.webike4alzheimer.nl. Deelname € 15,--

Oekraïense kunstexpositie

De Capelse wethouder kunst en cultuur, Rik van Woudenberg, heeft de vernieuwde Rivium Kiosk geopend. Kunstenares Marina Yasinevich trapte af met haar kunstexpositie. De kiosk wordt een ontmoetingsplek voor bewoners. Marina Yasinevich, geboren in het Oezbeekse Samarkand, woonde vanaf haar eerste jaar in het Zuid-Oekraïense Nikolajev. Toen in februari de oorlog uitbrak, vluchtte zij met haar vijf kinderen naar Nederland. De expositie is een maand lang van maandag t/m donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur te zien in de Rivium Kiosk.

Wegafsluiting

Van 15 tot en met 24 augustus is de Abram van Rijckevorselweg tussen de Rivierweg/Kanaalweg en de Couwenhoekseweg afgesloten. Het asfalt wordt hier vervangen door nieuw geluiddempend asfalt. Weggebruikers worden tot en met 24 augustus 16.00 uur omgeleid. De kruispunten blijven wel open. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt ook de boom verwijderd die onlangs ernstig beschadigd raakte bij een ongeval met een brandweervoertuig. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om zoveel mogelijk de A20 te nemen.

Vleermuizenexcursie

In het Schollebos wordt op woensdag 17 augustus een vleermuizenexcursie gegeven door Stichting Natuurvrienden Capelle. Deelnemers verzamelen om 21:00 uur op de parkeerplaats bij het Pannenkoekenhuis in het Schollebos. Er is o.a. uitleg over- en demonstratie van hoe wij het ultrasone geluid van vleermuizen hoorbaar maken met een “bat-detector”. Daarna gaat de groep op pad langs de plekken waar vleermuizen vaak vliegen op jacht naar insecten. Het maximum aantal deelnemers is 25. Aanmelden via :
snc-secretaris@natuurvriendencapelle.nl

Kunstwandeling in Fascinatio

Creatief Ouder Worden houdt vandaag, 11 augustus, een kunstwandeling in de wijk Fascinatio. Deelnemers kunnen mee wandelen langs kunst, architectuur en de wijngaard. De wandeling onder leiding van Marie-Louise Eijsvoogel voert langs kunstwerken, maar ook het ontstaan van de wijk en de architectuur komen aan bod en start om 14:00 uur bij het Huis van de Wijk Fascinatio(Fascinatio Boulevard 466), inloop om 13:30 uur. Kosten: €1,00 inclusief koffie/thee. Aanmelden kan via cow@kunstkringcapelle.nl of 06-2310 3615.

Agro-industrie weigert overleg

Kabinet en premier willen volgende week donderdag onder leiding van oud-minister Johan Remkes om de tafel met vertegenwoordigers van grote concerns uit de agrarische sector. Die bedrijven financierden de boerenprotesten, maar willen nu niet komen praten. Het is opvallend dat de grote bedrijven, zoals veevoeder- en zuivelgiganten, nu weigeren in gesprek te gaan. Ze hebben de protesten tegen het stikstofbeleid sinds 2019 volop gesteund, ook financieel. Zo kreeg AgrActie van Bart Kemp ondersteuning van het veevoederbedrijf ForFarmers.

Neerslagtekort

Landelijk hebben we in Nederland een flink neerslagtekort. Vandaag wordt de grens van 250 millimeter overschreden, meldt Weerplaza. Dat deze waarde op 10 augustus wordt overschreden, is nogal bijzonder. Slechts vier keer eerder sinds 1906 - in 1921, 1959, 1976 en 2018 - was het op deze datum nog droger in ons land. Het grootste neerslagtekort in Nederland is gemeten bij de meetstations in Westkapelle en Sint Kruis in Zeeland. In de regio Krimpenerwaard is het neerslagtekort tussen de 150 en 200 millimeter.