Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Lijstduwers

50PLUS Rotterdam heeft zijn kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Hierop prijken twee nieuwe namen: Jorien van Herik en Leo Beenhakker, zij worden de lijstduwers. De Feyenoord-coryfeeën zijn het eens met het Feyenoord City-standpunt van de ouderenpartij. Jorien van den Herik is oud-voorzitter van Feyenoord, onder zijn leiding werd in 2002 nog de UEFA Cup gewonnen. Van den Herik komt op nummer 25 van de kieslijst te staan. Beenhakker is oud-trainer van de club en komt op de 24ste plaats van 50PLUS te staan.

Gemeentevlag

Burgemeester Roel Cazemier heeft woensdag de eerste, officiële gemeentevlag overhandigd aan de ontwerpster, Hillegonda Rikkoert uit Schoonhoven. Zij is de winnares van de ontwerpwedstrijd, die de gemeente onlangs uitschreef. De gemeenteraad van Krimpenerwaard deed daar destijds een oproep voor omdat Krimpenerwaard een van de weinige gemeenten in Nederland was die - na herindeling - nog geen eigen gemeentevlag had. Uit de 23 inzendingen kwam het ontwerp van Hillegonda Rikkoert als beste uit de bus.

Boosteren

GGD Hollands Midden start met boostervaccinaties op vrije inloop op enkele vaccinatielocaties in de regio. Daaronder zalencentrum De Waard in Bergambacht. ‘Omdat veel belangstellenden inmiddels een boostervaccinatie hebben gehad, loopt het aantal afspraken voor deze prik de komende weken terug’, meldt GGD Hollands Midden. ‘Hierdoor kunnen we op sommige locaties meer prikken zetten dan er afspraken gepland staan. Via boosteren zonder afspraak hopen we het nog makkelijker te maken voor mensen om een boosterprik te halen.

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 3446 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er meer dan gisteren, toen er 2999 besmettingen waren gemeld. Er zijn 3 overleden regiogenoten gemeld; 5 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. De overleden regiogenoten kwamen uit Alblasserdam (1) en Rotterdam (2). In het ziekenhuis werden verder mensen uit Maassluis (1), Papendrecht (1), Rotterdam (1), Schiedam (1) en Zwijndrecht (1) opgenomen. Het weekgemiddelde stijgt naar 3277 besmettingen per dag de afgelopen 7 dagen.

Hangbuikzwijntjes

In het Kuinderbos in de Noordoostpolder zijn de drie gedumpte hangbuikzwijntjes gevonden die sinds dinsdag spoorloos waren. Ze zaten onder een oude hut. Het vierde achtergelaten zwijntje was al eerder gevangen. Boswachter Harco Bergman wist de resterende biggen op te sporen met behulp van een warmtecamera, meldt Omroep Flevoland. Vervolgens zijn ze met een speciaal getrainde hond gevangen. De boswachter meldde vorig weekeinde dat er vorige week zaterdag vier jonge zwijntjes waren achtergelaten in het Kuinderbos.

De geschiedenis van 13 januari

Op 13 januari 1898 publiceert de bekende Franse schrijver Emile Zola een open brief in de literaire krant L’Aurore. De brief, getiteld J’accuse…!, is gericht aan Félix Faure, de president van de Franse Republiek. Zola stelt in de brief dat de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus onterecht is veroordeeld. Alfred Dreyfus is in december 1894 door de Franse krijgsraad schuldig bevonden aan hoogverraad en veroordeeld tot levenslange deportatie naar Duivelseiland, een eiland voor de kust van Frans Guyana. De officier zou als spion geheime Franse informatie hebben doorgespeeld aan de Duitsers.