Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Maandag raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt en gaan er overal buien vallen. De temperatuur komt vanmiddag uit op hooguit 20 graden en daarmee is het vrij koel. De zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6. Vanavond en vannacht volgen opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het koelt af naar 14 of 15 graden. De zuidwestenwind neemt af en wordt zwak of matig en aan zee matig of vrij krachtig.
Dinsdag is er af en toe zon en valt er nog een enkele bui. In de loop van de middag komen er vanuit het westen zonnige perioden en wordt het droog.

Corona in de regio

Het RIVM meldt zondag 272 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dat zijn er 13 meer dan zaterdag, toen 259 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld. Het zevendaags gemiddelde is met de cijfers van zondag gestegen van 300 per dag naar 303 per dag. Vijf mensen uit de regio zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij komen uit Hellevoetsluis, Rotterdam en Vlaardingen. Er is niemand overleden aan het coronavirus. Zaterdag meldde het RIVM twee ziekenhuisopnames en nul overlijdensgevallen.

Vette oplossing

De eigenaresse van een snackbar aan de Schieweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een overvaller de zaak uitgejaagd. Dat deed ze door een pannetje frituurvet naar de gewapende man te gooien. De overvaller kwam rond middernacht de zaak binnen met een mes. Alleen daar schrok de eigenaresse niet van: ze was niet van plan geld te geven. Ze pakte het pannetje met frituurvet en gooide het naar de man. Daarop verliet de man de zaak, maar werd hij nog wel geraakt op zijn rug. Daarna koos hij het hazenpad.

Aso-wielrenner

Een automobilist heeft zondagochtend rond 10.45 uur een gebroken neus opgelopen bij een verkeersconflict op de Bovenberg in Bergambacht. De man reed in zijn gele bestelbusje (een Opel Vivaro) in de richting van Schoonhoven toen hij ter hoogte van nummer 61 moest stoppen voor een landbouwvoertuig. Wielrenners die achter het busje reden, raakten geïrriteerd en haalden het voertuig links in. Eén van hen sloeg hard op het dak van het busje. Toen de bestuurder daar iets van zei, sloegen bij één van de wielrenners de stoppen door. Hij sloeg de man vol in het gezicht. Die brak daarbij zijn neus.

Gevaar op onze weg

Een Russische vrachtwagenchauffeur is zaterdag in de Krimpenerwaard twee keer aangehouden voor rijden onder invloed. Hij lapte een opgelegd rijverbod aan zijn laars. Zaterdagochtend kwam er een melding binnen dat er een vrachtwagencombinatie over de N210 tussen Schoonhoven en Bergambacht slingerde. Agenten zetten de combinatie aan de kant. Een blaastest wees uit dat de 34-jarige bestuurder uit Rusland te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 1155 ug/l, ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij kreeg een rijverbod opgelegd, maar daar trok de drankrijder zich weinig van aan.

Vissen gevlogen

Een hengelsportvereniging uit het Limburgse Broekhuizenvorst is alle vissen kwijt. Door de overstromingen van vorige maand kwamen de visvijvers van de vereniging in de Maas te liggen. Ruim zeshonderd vissen zijn vervolgens de rivier in gezwommen. Het is een financiële klap voor de vereniging, want de karpers kosten ongeveer 200 euro per stuk. Hoewel het hoogwater niet onverwacht kwam, was het voor de vereniging niet mogelijk om de honderden vissen voor de overstromingen uit de vijver te halen. "600 tot 700 vissen, waar laat je die?", zegt Pascal Flink van Hengelsportvereniging Willem Een tegen 1Limburg.

Wat gebeurde er op 9 augustus

De Amerikaanse president Richard M. Nixon trad op 9 augustus 1974 af naar aanleiding van het zogenaamde Watergateschandaal. De affaire ontleent zijn naam aan het Watergate-gebouwencomplex in Washington waar in de jaren zeventig het hoofdgebouw van de Democratische Partij was gevestigd. In de zomer van 1972, tijdens de verkiezingscampagne voor het presidentschap, was er ingebroken in dit gebouw. Medewerkers van de Republikeinse Partij van de zittende president Richard Nixon bleken te hebben geprobeerd afluisterapparatuur in het gebouw te plaatsen.