Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Zondag is er veel bewolking en valt er geregeld een aantal buien. Af en toe breekt ook de zon even door. De temperatuur loopt op naar maximaal 18 tot lokaal 20 graden. Verder staat er een stevige wind! De zuidwestenwind neemt namelijk in de middag toe tot (vrij) krachtig en aan zee tot hard, windkracht 5 tot 7. Bovendien komen vlak aan zee windstoten tot 70 km/u voor. Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en ligt de temperatuur rond de 13 graden. De (vrij) krachtige tot harde zuidwestenwind, neemt in de loop van de nacht in kracht af.

Agent gewond

Bij een arrestatie in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag een agent in zijn been geraakt door een kogel die was afgevuurd door een weggegooid vuurwapen. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn drie Rotterdammers opgepakt. Agenten kregen rond 2 uur de melding van een bedreiging op het Eendrachtsplein. Even verderop, op de Westblaak, werden de drie mannen gearresteerd. Bij het fouilleren gooide een van de mannen een tas weg, met daarin het vuurwapen. Dat ging daarop af. De kogel raakte de agent in zijn been.

Corona in de regio

GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen Willem Engel van stichting Viruswaarheid. Engel riep zijn volgers woensdag via Twitter op om medewerkers van prikbussen te fotograferen, ‘voor later zullen we maar zeggen’. Mede door die oproep zijn volgens de GGD in Lekkerkerk medewerkers van prikbus lastiggevallen. De politie moest zelfs ingrijpen. “Onze medewerkers werden van dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Zij voelden zich bedreigd”, zegt een woordvoerder van de GGD tegen persbureau ANP.

Wie mist een kluis

De politie heeft dinsdag na de inval in een loods in Someren per toeval ook een kluis gevonden. Het is nog onduidelijk wat erin zit. De politie weet namelijk niet van wie de kluis is. De politie deed rond twee uur 's middags een inval bij de loods aan de Kanaalstraat in Someren. Er bleek een flinke wietplantage te staan. Vier mensen werden opgepakt. Tijdens de achtervolging vond de politie per toeval de kluis. "Dat gebeurde toen we in de struiken achter de daders aan zaten", aldus een van de agenten.