Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Dinsdag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. In de loop van de middag verschijnt er meer bewolking. De temperatuur komt uit op 21 graden en er waait een matige en aan zee soms vrij krachtige noordenwind, windkracht 3 tot 5. Vanavond en vannacht raakt het overal bewolkt en blijft het vrijwel droog. Het koelt af naar 13 graden. De noordenwind waait zwak tot matig.
Woensdag is het bewolkt, maar het blijft wel droog. In de middag komt de zon langzaam wat vaker tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar 20 graden. De noordenwind waait zwak tot matig, windkracht 3 tot 4.

Loslopende varaa

De eigenaar van de hond die werd gebeten door een loslopende varaan zegt dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn huisdier. De wond ziet er volgens hem lelijk uit en lijkt steeds erger te worden, maar verder is de schade beperkt gebleven. Het incident gebeurde in de omgeving van het Sterrewijkpark in Berkel en Rodenrijs. Van het een op het andere moment gebeurde het, vertelt de eigenaar. Hij was zijn hond aan het uitlaten toen er iets over de grond vloog. Het ging zo snel, dat hij niet zag of de hagedis met zijn tanden in de kont of staart van de hond zat.

Schofterig

Een 86-jarige vrouw uit Barendrecht is zaterdagnacht rond 05:30 uur overvallen in haar woning aan de Middeldijk. Ze was aan het slapen toen er opeens een onbekende man met licht in haar gezicht scheen. De overvaller dreigde haar neer te schieten als hij geen geld kreeg.
Terwijl de overvaller de kasten doorzocht en bezig was in een andere kamer, zag de vrouw haar kans schoon. Ze drukte het alarm in en belde haar dochter. De agenten gingen direct op het alarm af, maar bij aankomst was de overvaller al verdwenen. Of de overvaller buit heeft gemaakt, is onbekend.

Corona in de regio

Het RIVM meldt maandag 315 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er meer dan zondag, toen 281 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Zaterdag waren dat nog 341 besmettingen, vrijdag 381. Met deze nieuwe cijfers gaat het zevendaagse gemiddelde van 314 op zondag naar 320 op maandag. De afgelopen 24 uur zijn in totaal zes coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. In onze regio is voor de vijfde dag op rij niemand overleden. De laatste keer dat dat gebeurde was op woensdag 25 augustus.

Haalbaarheidsonderzoek

Een multifunctioneel sport- en evenementencentrum met een overdekte 400 meter ijsbaan, op een locatie in de Krimpenerwaard. Die wens leeft al vele jaren onder schaatsliefhebbers. Telkens werden er pogingen ondernomen en even zoveel keren strandde het initiatief, maar deze keer is het de initiatiefnemers ernst. Afgelopen zaterdag is een eerste stap tot realisatie gezet met het ondertekenen van het haalbaarheidsonderzoek. Het zou dus zomaar kunnen, dat medio 2025, want dat is de streefdatum, de eerste schaatsers hun meters kunnen gaan maken.

Museum

De kogel is door de kerk: het mannenplashuis bij het veer in Schoonhoven wordt definitief ‘het kleinste museum van Nederland’, met de nadruk op Schoonhoven en zilver. Het project is een burgerinitiatief van voormalig huisarts Herman Groothuis, oud-citymanager Michiel van der Schaaf en architect Rokus Visser. Het idee voor de herbestemming ontstond al in 2007, toen Groothuis met pensioen ging en zijn patiënten 6.000 euro doneerden om het plashuis op te knappen. “Het was me opgevallen dat het een bijzonder gebouwtje was, begin 20ste eeuw ontworpen door stadsarchitect Died Visser in de stijl van de Amsterdamse school.

Tentoonstelling

Wethouder Hugo van der Wal opende zaterdag samen met twee raadsleden de tentoonstelling ‘Open over depressiviteit’ van Stichting Open Mind. De expositie maakt depressiviteit op een laagdrempelige manier zichtbaar door foto’s en persoonlijke ervaringsverhalen van jongvolwassenen te delen. Hugo van der Wal: “Met deze tentoonstelling willen we het taboe op depressiviteit doorbreken, vooral bij jongeren. Het is belangrijk dat inwoners hier met elkaar over in gesprek gaan.”

Kerstmis zonder kalkoen

Het is nog zomer, maar de Britse pluimveesector wil het nu al over de kerstdis hebben. Door grote personeelstekorten als gevolg van de brexit ligt er bij een deel van de Britten straks geen kalkoen op het bord, waarschuwen ze. De problemen spelen nu al, en ook andere sectoren trekken aan de bel. Wie afgelopen week kip piri-piri wilde eten bij het bekende kiprestaurant Nando's kon zomaar voor een dichte deur staan. De keten moest noodgedwongen 45 vestigingen sluiten, omdat het geen kip geleverd kreeg. "Het is een beetje een nachtmerrie in de distributieketen", liet het restaurant weten.