Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Zondag is het overwegend bewolkt en is het soms druilerig met kans op wat lichte regen of motregen. De zon komt amper in het weerbeeld voor. Bij een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind wordt het 18 graden.
Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden, maar klaart het vanuit het noorden ook af en toe op. Het is 16 graden en er waait een zwakke tot matige noordenwind.
Maandag start de dag nog met vrij veel bewolking, maar geleidelijk komt de zon er steeds beter bij. Uiteindelijk loopt het kwik op naar maximaal 22 graden en staat er een matige tot aan zee vrij krachtige noordenwind.

Ontploffing

In Alblasserdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest bij een woning aan de Boezem. Ook is er een explosief gevonden bij een woning aan de Merelstraat in Alblasserdam. Er raakte niemand gewond. De woning aan de Boezem waar de ontploffing was, is onlangs in opdracht van de gemeente gesloten in verband met de zogenoemde vergisontvoering. Een man uit Hoofddorp werd begin deze maand ontvoerd, maar dat was een vergissing. De daders hadden het voorzien op een 59-jarige man uit Alblasserdam.

Johanneskerk en braderie

De Grote of Johanneskerk opent op zaterdag 4 september haar deuren tijdens de braderie in Lekkerkerk. Het rijksmonument is van 10:00 tot 12:30 uur voor iedereen geopend. Bezoekers van de braderie kunnen een bezoekje brengen aan de kerk voor een bezichtiging of een moment van rust of bezinning. Er is ook een mogelijkheid om een kaarsje aan te steken als bemoediging, gebed of voor andere persoonlijke redenen. Tijdens de openstelling zal er ook muziek te horen zijn. Richard den Ouden bespeelt het orgel en de vleugel.

Fotoshoot gaat mis

Een fotoshoot in het Duitse Wangen is helemaal fout gelopen toen één van de decorstukken het model aanviel. Dit decorstuk was een luipaard waarmee het model moest poseren. Na de aanval van het roofdier is het 36-jarige slachtoffer met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De fotosessie vond plaats in een opvang voor voormalige showdieren. Zowel het model als de fotograaf en de eigenaar van de opvang bevonden zich in de kooi van de luipaard op het moment dat het dier er geen zin meer in had. De katachtige viel het model aan en verwondde haar in haar gezicht.

Foutje

Een geldwagen van Brinks is maandagochtend door verschillende eenheden van de politie klemgereden in Eindhoven. Dit gebeurde nadat de bestuurder van de geldwagen volgens een woordvoerder van de politie 'onbedoeld de noodknopprocedure in gang zette'. Het ging volgens haar om een zogenoemd 'broekzakgesprek'. Wanneer de noodknopprocedure in gang wordt gezet, wordt de politie ingeschakeld omdat bijvoorbeeld rekening wordt gehouden met een overval of kaping. In dit geval kwamen de politie, de marechaussee en de landelijke eenheid van de politie in actie.