Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Zaterdag is het wisselend bewolkt en valt er verspreid een bui. Langs de kust blijft het vanmiddag droog en zijn er zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden. De noordenwind waait matig en aan zee vrij krachtig, kracht 4 of 5. Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en blijft het vrijwel droog. Het koelt af naar een graad of 13.
Zondag is het bewolkt en soms is het druilerig met lichte regen of motregen. Bij een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind wordt het slechts 18 graden.

Bedreigingen

Een 34-jarige Rotterdammer wordt verdacht twee raadsleden via sociale media te hebben bedreigd omdat hij het niet eens is met de plannen rondom Feyenoord City. Slachtoffers waren Christine Eskes (CDA) en Chantal Zeegers (D66). De man staat volgende week voor de rechter. De man zou zijn bedreigingen hebben geuit via Twitter. Dat gebeurde in de aanloop naar de openbare vergaderingen over het plan Feyenoord City. De bijeenkomsten werden na bedreigingen uitgesteld, omdat de veiligheid van betrokkenen niet kon worden gegarandeerd.

Oude pand Correct

Het oude pand van elektronicawinkel Correct op de Bergweg staat er al een tijdje verloederd bij. Hier gaat verandering in komen vanaf begin september: dan beginnen namelijk de sloopwerkzaamheden. ‘Op de plek waar voorheen de hoofdvestiging van elektronicagigant Correct was gevestigd, zullen 83 huur- en koopwoningen worden gerealiseerd, gericht op een divers stedelijk publiek’, staat vermeld op de website van 2D vastgoed. Het ontwerp van het nieuwe pand is gemaakt door EGM architecten.

Rijexamenvrees

Een vrouw kan haar rijexamen maar niet halen omdat ze doodsbang wordt achter het stuur. Intussen heeft ze 1.000 keer deelgenomen aan een rijexamen, echter zonder succes. Isabelle uit Engeland probeert al dertig jaar haar rijexamen te halen, maar haar angst is zo erg dat ze in tranen uitbarst en het bewustzijn verliest wanneer ze achter het stuur zit. De vrouw zegt dat ze nooit betrokken is geweest bij een auto-ongeluk, meldt Female First. “Ik begrijp het niet,” vertelt ze. “Het lijkt alsof mijn hersenen uitvallen en ik een paar seconden het bewustzijn verlies.

Bizar anticonceptiemiddel

De 25-jarige Salman M. stierf nadat hij zijn geslachtsdeel had ‘verzegeld’ met een sterke lijm om bescherming te garanderen tijdens het bedrijven van de liefde met zijn vriendin, omdat de twee geen condoom hadden. De in India wonende man en zijn vriendin waren drugsverslaafden en gingen samen met een derde persoon naar een hotel. Na inname van stimulerende middelen begon Salman en zijn vriendin geslachtsgemeenschap te hebben nadat hij de lijm rondom zijn geslachtsdeel had gesmeerd ter voorkoming van een eventuele zwangerschap.

Dode door dode slangenbeet

Soepen gemaakt met het vlees van cobra’s worden volgens sommigen beschouwd als een zeldzame delicatesse, maar het bereiden ervan werd een chef-kok fataal. De man uit China was er trots op dat het op zijn menu stond en was druk bezig met het bereiden van het vlees. De kop van de cobra had hij 20 minuten daarvoor afgehakt, schrijft Oddely. Hij pakte het hoofd om in de vuilnisbak te gooien toen het dier hem plotseling beet.
Het gif van spugende cobra’s is bijzonder giftig. Ze kunnen wel een afstand van bijna drie meter overbruggen.