Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandag begint de dag nog met bewolking, maar later breekt vanuit het noorden de zon flink door. De meeste zon is weggelegd voor het westen van de regio. In het binnenland ontstaan ook stapelwolken. De temperatuur loopt dan op naar maximaal 22 graden en er staat een matige tot vrij krachtige noorden- tot noordoostenwind. Vanavond en vannacht is het helder. Onder de heldere hemel koelt het met name in het binnenland vrij flink af. Daar is het lokaal 11 graden, terwijl het kwik pal aan zee rond de 14 graden blijft steken. Er waait een overwegend zwakke noordoostenwind.

Huizenmarkt

De oververhitte huizenmarkt heeft in juli weer een record gebroken. Een bestaande koopwoning was die maand ruim 16 procent duurder dan een jaar eerder. En dat is de grootste prijsstijging sinds oktober 2000, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.
In juli meldde makelaarsvereniging NVM al dat kopers tegenwoordig gemiddeld ruim 4 ton kwijt zijn voor een bestaande woning. De hoogste meting ooit door de NVM. Kopers moeten vooral dieper in de buidel tasten voor een vrijstaand huis.

Brand

Het trappenhuis van een portiekflat aan de Eliotplaats in Rotterdam-Ommoord heeft zondagmorgen even vol rook gestaan. Een scootmobiel in het portiek van de flat stond in brand. De brandweer kreeg rond 09:15 uur melding van de brand. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de scootmobiel en klonk het geschreeuw van de bewoners. De hulpdiensten hadden de brand snel uit. Ambulancepersoneel heeft in totaal zeven bewoners nagekeken vanwege de rook, twee daarvan worden uit voorzorg in het ziekenhuis nader onderzocht.

Bingo

Stichting Op de bres tegen MS organiseert zaterdag 11 september een bingomiddag in gebouw de Overkant, aan de Wal in Schoonhoven. Aanvang 14.00 uur, de entree bedraagt 25 euro. De te winnen prijzen zijn beschikbaar gesteld door winkeliers in Schoonhoven en Bergambacht. Er worden vijf ronden gespeeld, waaronder de super-juwelenronde. Kaarten zijn beschikbaar via www.microplace.nl/bingo of verkrijgbaar bij Ollotiek, Haven 49 in Schoonhoven. In verband met de coronamaatregelen is er op de dag zelf geen verkoop aan de deur.

‘Après-corona-theatertoer’

Drie theaters in de gemeente Krimpenerwaard -Concordia Haastrecht, Het Kwartier Stolwijk en Cultuurhuis Krimpen aan de Lek- hebben een gezamenlijke ‘après-corona-theatertoer’ samengesteld. Hiermee kunnen inwoners van de Krimpenerwaard tegen een gereduceerd tarief weer van cultuur genieten binnen de gemeente. De gezamenlijke cultuurhuizen hebben twee theatertoeren op de agenda staan met bijzondere voorstellingen voor een breed publiek. Bezoekers kunnen een voucher kopen voor 30 euro, waarmee zij drie (!) optredens kunnen bijwonen in één van deze theaters.

Rookvrij

Projectontwikkelaar Robert Oostmeijer laat in Almere een rookvrij appartementencomplex bouwen. In het gebouw aan de Monteverdistraat in de Muziekwijk komen vijf woningen in de vrije sector, waarin roken verboden is. Volgens Oostmeijer is het juridisch niet mogelijk om roken in huis te verbieden, maar hij wil dat voor zijn complex vastleggen in het huurcontract en de huisregels. Oostmeijer is lid van Clean Air Nederland. Hij kwam op het idee voor het rookvrije appartementencomplex op zijn vakantieadres. "Men begon onder en boven mij te roken", vertelt hij.

Wat gebeurde er op 23 augustus

In de nacht van 23 op 24 augustus 1572 vermoordden radicale katholieken enkele honderden protestanten. De gebeurtenis is de geschiedenisboeken ingegaan als de Bartholomeusnacht of Parijse Bloedbruiloft. In de zomer van 1572 waren er veel hugenoten, de Franse aanhangers van de Franse-Zwitserse theoloog en kerkhervormer Johannes Calvijn, aanwezig in Parijs in verband met het huwelijk van de Franse katholieke koningsdochter Margaretha en de protestantse leider Hendrik van Navarra.