Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Zondag is het overwegen bewolkt met verspreid regen- en onweersbuien. De hoeveelheid regen voor onze regio is op dit moment onzeker. Het wordt slechts 19 graden en de westenwind waait matig en aan zee matig tot vrij krachtig.
Vanaf maandag zorgt een hogedrukgebied een paar dagen voor mooi weer met veel zon en blijft het droog. Vanaf woensdag verschijnt er meer bewolking, maar het blijft wel vrijwel droog. Op maandag wordt het 22 graden, daarna wordt het dagelijks koeler met op donderdag nog maar een koele 18 graden op de thermometer.

Grand café Engels

Het bekende grand café in Rotterdam was al een tijdje dicht en nu is ook een laatste stukje nostalgisch Engels verdwenen: Het sierlijke logo met de naam ‘Engels’ is van de gevel van het Groothandelsgebouw gehaald. "We zien elkaar bij Engels", is zo'n zin waarschijnlijk door heel veel Rotterdammers is uitgesproken. Voor de deur van Grandcafé Engels op de hoek van het Weena en het Stationsplein in Rotterdam is jarenlang een vaste afspreekplek in de buurt van het Centraal Station.

Reclamewal

ChristenUnie Krimpenerwaard vraagt bij het college van B&W aandacht voor een ‘ongewenste’ reclamewal aan de Breekade 37 in Krimpen aan de Lek. CU-Raadslid Cor Slob vindt dat de entree van Krimpen aan de Lek wordt ontsierd door de ‘overdadige hoeveelheid' reclameborden ter plaatse. “De eigenaar zegt dat hij voor deze grote hoeveelheid reclame een vergunning heeft, maar de situatie is volgens ons in strijd met de nota ruimtelijke kwaliteit. Hierin staat dat alleen reclame voor diensten of producten die in het pand of op het perceel worden aangeboden is toegestaan.

Corona in de regio

Het RIVM meldt zaterdag 288 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er een stuk meer dan vrijdag, toen 262 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Op donderdag ging het nog om 356. Woensdag betrof het 289 besmettingen. Met deze nieuwe cijfers gaat het zevendaagse gemiddelde van 281 op vrijdag naar 285 op zaterdag. De afgelopen 24 uur zijn zeven coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn voor de derde dag op rij geen overlijdens gemeld als gevolg van het coronavirus in de regio.

Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg maakt zich op voor de start van het nieuwe theaterseizoen. Op 28 augustus is er een feestelijke seizoensopening met een open dag. Daarbij gaat ook het tweede deel van de kaartverkoop van start. Die zaterdag opent de schouwburg haar deuren voor een feestelijke middag voor jong en oud. Tussen 14.00 en 18.00 uur is er een doorlopend programma met previews van artiesten van komend seizoen, diverse activiteiten en een borrel. Onder meer is er een sneakpeek van Woezel en Pip met een meet & greet na afloop en een cadillac-concert van Erwin Nyhoff.

Foutje

Een foto van een bordje aan de ingang van een winkel is viraal gegaan vanwege een gênante blunder. De winkel in kwestie wilde met emoji’s aanduiden dat een mondmasker verplicht was voor wie niesde of hoestte, maar voor dat laatste gebruikte het een verkeerde, pikante emoji. Het was de Amerikaanse Kristie die het hilarische bordje opmerkte en er een foto van deelde op Twitter. Daar ging het beeld meteen viraal. Op het bordje staat dat wie moet niezen of hoesten, vriendelijk verzocht wordt om een mondmasker te dragen. Om het extra begrijpelijk te maken, besloot de winkel in kwestie om er emoji’s bij te plaatsen.

Fietsen evolutie

De herenfiets met een hoge stang wordt met uitsterven bedreigd. In het straatbeeld zijn steeds meer damesfietsen te zien en ook elektrische fietsen zijn vaak fietsen met een lage instap. 'Als je wat ouder wordt en zoals ik twee nieuwe knieën hebt, dan kun je niet meer je been over je zadel zwaaien', vertelt een man in Zuidhorn. 'Ik heb nu een lage instap en dat is top.' Een andere man komt de winkel uitlopen en stapt ook op zijn damesfiets. 'Ja, wat is daar mis mee?', antwoordt hij. Niets uiteraard. 'Dat dacht ik ook. Dit is veel praktischer en heeft ook een hogere inruilwaarde omdat er meer vraag naar is.'