Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Zaterdag is de dag begonnen met dichte mistbanken, deze verdwijnen spoedig. Verder zien we een mix van zon en bewolking en blijft het tot de avond droog. Het wordt vanmiddag 24 tot lokaal mogelijk wel 25 graden. De wind uit het zuidwesten waait zwak tot aan zee matig. In de loop van de avond krijgen we vanuit het zuidwesten te maken met regen- en onweersbuien en bestaat er kans op windstoten, veel regen en mogelijk ook hagel. In de nacht trekken de buien naar het noordoosten weg en wordt het droog. Het koelt niet verder af dan 16 graden.

Up Social Club

Dertig jongeren met een beperking mogen na de lockdown weer naar 'hun' Up Social Club in Oud-Beijerland. Ze tuinieren er, koken samen en verkopen het duurzame schoenenmerk Up. Voor het programma 'Sander mag weer' is Sander de Kramer bij ze op bezoek geweest.
Tijdens de lockdown moest de Up Social Club dicht. "Dat was echt heel vervelend voor onze mensen", vertelt coördinator Rianne van Westen. Ze moesten thuis blijven en kregen geen bezoek. Terwijl het samenzijn en bezig zijn juist zó belangrijk is voor ze."

Onderzoek

Een externe commissie gaat onderzoek doen naar de kennis binnen het Rotterdamse politiekorps over de man die motoragent Arno de Korte doodreed. Na de dood van de motoragent kwam naar buiten dat binnen het politiekorps al jaren voor de verdachte gewaarschuwd werd. De commissie verwacht een aantal maanden bezig te zijn met het onderzoek.
Arno de Korte kwam op 7 juli om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen die bestuurd werd door een man uit Melissant. Al snel werd duidelijk dat De Korte mogelijk opzettelijk was aangereden. De verdachte zit sindsdien vast op verdenking van doodslag.

Proeverij

Dankzij een verhuizing naar het Concordiaplein kan Proeverij Haastrecht dit jaar gewoon doorgaan. Iedereen die is gevaccineerd of een negatief testbewijs heeft, is zaterdag 11 september welkom voor een hapje en een drankje. Het groene licht van de gemeente Krimpenerwaard voor de Proeverij is goed nieuws voor de liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid, aldus de organisatie: “De Haastrechtse Proeverij is al 20 jaar een vaste traditie op de tweede zaterdag van september. Ondernemers uit Haastrecht en omgeving presenteren bijzondere gerechten om bezoekers kennis te laten maken met hun specialiteiten.

Streekmuseum

Synerki organiseert woensdag 25 augustus voor de laatste keer deze vakantie de Zomerwoensdag Familiedag in en om het Streekmuseum Krimpenerwaard. De eerste drie edities waren een groot succes, volgens Karin Pattikawa-Smis namens de organisatie: “Ruim 400 bezoekers genoten van de diverse activiteiten, aangeboden door de Bibliotheek, het Streekmuseum, Synerkri en de Muziekschool Krimpen.” Woensdag 25 augustus worden op dezelfde locatie opnieuw tal van activiteiten georganiseerd voor de hele familie.

Goudasfalt (1/3)

Liefhebbers hebben er bijna twee jaar op moeten wachten, maar in het weekend van vrijdag 27 t/m zondag 29 augustus barst het Gouds Geluk FoodFestival los op Goudasfalt. Bezoekers kunnen genieten van foodtrucks, een uiteenlopend muzikaal programma, silent disco en nog meer vermaak. Bij binnenkomst kan – na het tonen van een groen vinkje in de CoronaCheck-app - de anderhalvemeterregel losgelaten worden. Op het podium heeft De Theaterbakkerheij voor een gevarieerd programma gezorgd.

Goudasfalt (2/3)

Op zaterdag en zondag wisselen de KiloKnallers en Plaatjes Vullen Gaatjes elkaar af. De zaterdag wordt bovendien afgesloten door de populaire Rotterdamse band Shaky Ground. Speciaal voor Gouds Geluk spelen ze in een akoestische setting. De zondagmiddag begint magisch met illusionist Steven Kazàn. Met zijn goochelshow voor het hele gezin opent hij de slotdag. Ook is er op zondag een draaimolen en een schmink-artiest, waar de kleinste bezoekers onbeperkt gebruik van kunnen maken. Daarnaast zijn er de hele dag activiteiten als jeu de boules, tafelvoetbal en een silent disco.