Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Maandag laat de zon zich met regelmaat zien tussen de aanwezige bewolking en blijft het vrijwel overal droog. Het wordt maximaal 19 graden en daarmee is het koel. Er waait een zwakke tot aan zee matige noordwestenwind. Vanavond en vannacht is het rustig en droog met enkele opklaringen. In de polders kan zich een mistbank vormen. Het koelt landinwaarts af naar 10 graden.
Dinsdag begint met veel bewolking, daarna laat de zon zich geregeld zien tussen de aanwezige stapelwolken en het blijft droog. De meeste zon is weggelegd voor de kust. Het wordt 20 graden.

Vintage kleding

Hot pants, schoudervullingen, minirokjes en maxi-jurken. Het doet ons denken aan vervlogen tijden uit de vorige eeuw. Maar die kledingstukken uit de jaren '60, '70 en '80 zijn populairder dan ooit, merken ze bij vintage kledingwinkels. En niet alleen de mensen uit die tijd bezoeken deze winkels, ook de jongeren nemen graag een kijkje En daar zit een gedachte achter. "Het is hartstikke populair", zegt Rosanne Deuzeman. Zij is eigenaresse van Von Deux, een kledingzaak aan de Goudsesingel in Rotterdam, gespecialiseerd in vintage kleding. .

Tragisch

Een 51-jarige vrouw uit Hoek van Holland is zaterdag overleden, nadat ze eerder deze week werd aangereden door een automobilist in 's-Gravenzande. Het ongeluk gebeurde toen de politie die automobilist wilde aanhouden, meldt Omroep West. De botsing was dinsdagavond rond 23:00 uur op de Noordlandseweg. Agenten zagen dat de 61-jarige bestuurder uit Den Haag op het fietspad reed. Mogelijk was de man verward; zijn auto was eerder die avond betrokken geweest bij een melding van een verward persoon. Toen de politie de man wilde klemrijden, gaf hij volgens Omroep West gas.

Waarom?

De drie kogelgaten zijn duidelijk zichtbaar in het raam op de eerste verdieping van een huis aan de Vuurplaat in Rotterdam-Zuid. Maar het oudere echtpaar zelf dat er woont, werd pas op de schade gewezen toen agenten in de nacht van zaterdag op zondag aan de deur stonden. "Wat vreselijk voor hen", zeggen omwonenden. "Er woont een ouder echtpaar, met een hondje; helemaal niets crimineels." Waar de bewoners zelf enkel wakker werden van wat gerommel en vervolgens doorsliepen, werden omwonenden wel degelijk gewekt door de schoten. "

Onterecht ontslag

De Amerikaanse warenhuisketen Walmart moet volgens een jury 125 miljoen US dollar betalen aan een gehandicapte ex-medewerker. De jury is van mening dat het bedrijf de werknemer niet voldoende heeft geaccommodeerd om te kunnen werken met haar handicap. De vrouw uit de staat Wisconsin werkte 16 jaar lang bij Walmart, maar werd ontslagen omdat ze zich niet kon aanpassen aan wijzigingen aan haar rooster.
Ontslag zou in dit geval in strijd zijn met wetgeving aangaande gehandicapten, meldt disabilityscoop.

Datalek

Bij een datalek bij de hengelsportketen Raven zijn de gegevens van zo'n 200.000 klanten uitgelekt. Een database met namen, adressen, e-mails en telefoonnummers van klanten van Raven Hengelsport is te koop aangeboden op een forum waar criminelen handelen in gestolen gegevens, meldt Nu.nl. Raven is een van de grootste verkopers van hengelsportartikelen en heeft fysieke winkels in Almelo, Lelystad, Rijen en Steenwijk . Het datalek betreft gegevens van klanten rond 2018 een account bij de webwinkel hadden. Er zaten geen bankgegevens of wachtwoorden tussen.

Wat gebeurde er op 2 augustus

In Londen werd op 2 augustus 1870 een tunnel onder de rivier de Theems geopend. De zogenaamde Tower Subway, die bekend werd als de eerste ‘Tube’ metrolijn, liep van Tower Hill aan de noordelijke oever van de rivier naar Vine Lane aan de zuidzijde. In de tunnel werd een kabeltram geïnstalleerd die twaalf passagiers per keer kon vervoeren, van de ene kant van de rivier naar de andere kant. De overtocht duurde iets meer dan een minuut. De kabeldienst was weinig succesvol en de onderneming die hem exploiteerde ging eind 1870 al failliet. De tunnel werd toen een voetgangerstunnel en nam al snel in populariteit toe.