Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag blijft het de hele dag grijs en kan er verspreid wat motregen vallen. Het droge weer houdt wel de overhand. De temperatuur komt niet hoger uit dan een vrij koele 19 graden. Er waait een matige wind uit het westen. Vanavond en vannacht heeft de bewolking de overhand en blijft het vrijwel droog. Het koelt af naar 13 tot 16 graden en de zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten.
Vrijdag komt af en toe de zon tevoorschijn en bestaat er in de loop van de dag kans op een regenbui. De matige zuidwestenwind ruimt in de middag naar het westen.

WMO 1/2

De gemeente Krimpen aan den IJssel houdt vast aan een inkomenstoets voor mensen die gebruik willen maken van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De gemeente negeert hiermee een brief van minister Hugo de Jonge, die stelt dat wethouder Hugo van der Wal en het college in strijd met de wet handelen. Ze mogen volgens de minister geen rekening met het inkomen houden. Hugo de Jonge was duidelijk in de brief die hij een paar weken geleden stuurde na een eerder gesprek met de Krimpense wethouder.

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 289 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er meer dan dinsdag, toen er 262 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Op maandag ging het nog om 285 besmettingen.
Met deze nieuwe cijfers daalt het zevendaags gemiddelde heel licht van 284 naar 281. De afgelopen 24 uur zijn vier coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn drie mensen overleden als gevolg van het coronavirus. Het gaat in alledrie de gevallen om iemand uit Vlaardingen.

Geen slotfeest

Het slotfeest van oud-discotheek Alcazar gaat niet door. De uitgaansgelegenheid in Puttershoek kan geen eindfeest organiseren vanwege de coronamaatregelen. De organisatie liet weten naar meerdere mogelijkheden te hebben gekeken, maar wilde het evenement het liefst binnen organiseren. Dat is tot in ieder geval 1 november niet toegestaan. Een kleiner feest of een feest verspreiden over meerdere dagen was voor de organisatie geen optie. "We kwamen met de burgemeester tot de conclusie dat er geen mogelijkheden waren in de regelgeving", zegt mede-eigenaar Jacob Streefkerk.

De geschiedenis van 19 augustus

Op 19 augustus 1909 werd er voor het eerst een autorace gehouden op de Indianapolis Motor Speedway, een beroemd circuit in Amerika dat onder meer bekend werd om de Indianapolis 500, de belangrijkste autorace van het jaar in de Verenigde Staten. Het circuit werd in 1909 opgebouwd in opdracht van enkele lokale ondernemers. Dit als testcircuit voor nieuwe auto’s die door de groeiende auto-industrie van de stad Indiana werden geproduceerd. Ook waren in het begin al plannen om auto’s van verschillende fabrikanten zo nu en dan tegen elkaar te laten racen.