Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandag trekken vanuit het noordwesten af en toe buien over de regio. Later in de middag wordt het droger met af en toe zon. De westenwind neemt toe tot matig of vrij krachtig en aan zee tot krachtig, windkracht 4 tot 6. Langs de kust ruimt de wind naar het noordwesten en bestaat er eind van de middag kans op windstoten tot 65 km/u. Het wordt vanmiddag slechts 17 graden. Vanavond en vannacht zijn er enkele opklaringen en blijft het vrijwel droog. De temperatuur daalt naar een graad of 13. De wind neemt later op de avond en in de nacht in kracht af.

Aanhouding

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur een waarschuwingsschot gelost bij het oppakken van een 40-jarige Rotterdammer. De man had samen met een andere verdachte een bewoner van een huis aan de Johan Idastraat in het Oude Noorden bedreigd met een mes. De mannen vluchtten in de richting van de Zaagmolenstraat en agenten zagen één van de mannen met een mes in zijn broek in de Hooglandstraat lopen. Omdat de man zich verzette tegen zijn aanhouding, schoot een agent als waarschuwing in de lucht. Daarna is hij geboeid afgevoerd.

Oogst- en streekmarkt

Een afwijkende locatie en vakantietijd. Spannend voor organisatie en deelnemers of de eerste editie van de oogst- en streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ in het Springerpark aan zou slaan. Ja dus. Het werd een meer dan geslaagde dag met ruim tweeduizend bezoekers.
Een van de deelnemers is Anneke van der Velden uit Lekkerkerk. Haar kraam staat vol jam en siroop, gemaakt van fruit uit de eigen boomgaard aan de Schuwacht. Appels, bramen en bessen van eigen grond. Alleen de ananas en andere exotische smaken komen van elders vandaan.

Vergisontvoering

Een groep mannen uit Rotterdam, Dordrecht en Zwijndrecht ontvoert donderdag 5 augustus een 56-jarige man uit Hoofddorp. In de uren die volgen gaat het er steeds meer op lijken dat ze de verkeerde man in een rode bestelbus hebben getrokken. Maar wie hadden ze dan moeten hebben? Het lijkt erop dat het eigenlijke doelwit een man is met een huis in Alblasserdam en een inmiddels uitgebrand bedrijfspand in Zwijndrecht.
Afgelopen zaterdag meldt justitie dat een 'mogelijk subject' zich eerder heeft gemeld bij de politie. Het zou de man zijn op wie de ontvoerders het eigenlijk hadden gemunt.

Alcoholvrije slijterij

Wie slijterij zegt, zegt alcohol. Maar dat gaat veranderen als het aan Wim Boekema ligt. In juli opende hij de eerste alcoholvrije slijter van Nederland. De flessen in zijn winkel lijken zowel qua naam en design op flessen drank met alcohol. "Daarom verkopen we ook geen alcohol erbij, dat werkt verwarrend. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de alcoholvrije drank niet smaakt of dat je een zoet kinderdrankje krijgt. Ik proef alles en als het niet lekker is, komt het er niet in. "

Plastic afbreken

Enzymen uit de eerste voormaag van runderen zijn in staat veelgebruikte plastics af te breken. Om iets aan de groeiende berg plasticafval te doen, zoeken wetenschappers naar betere manieren om plastics te recyclen. Dat gebeurt nu voornamelijk mechanisch: plastics worden fijngemaakt tot kleine korrels, die dienen als basis voor nieuwe – vaak minder hoogwaardige – producten. Maar het kan ook met chemische stoffen en enzymen. Enzymen die daartoe in staat zijn vonden wetenschappers1 al onder meer in compost en de zee.

Dom Dom

Na de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel schafte de Belgische politie moderne machinepistolen aan. Die werden twee jaar geleden geleverd, maar kogels voor die wapens lijken er voorlopig niet te komen.
1500 Scar-machinepistolen kocht de Belgische overheid voor zowel de lokale als de federale politie. Er was een contract gesloten met de leverancier voor honderdduizenden kogels verspreid over 7 jaar. Maar twee jaar later is er nog geen kogel geleverd. Dat komt door een conflict met de leverancier, zegt voorzitter Nicolaes Paelinck van de Vaste Commissie voor de Lokale Politie tegen de krant het Nieuwsblad.

Wat gebeurde er op 16 augustus

De Amerikaanse zanger en acteur Elvis Presley overlijdt op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Je zou kunnen zeggen dat de Amerikaan het slachtoffer werd van zijn eigen succes. Presley trad zoveel op en vaak in verschillende staten achter elkaar, dat zijn dag- en nachtritme enorm werd verstoord. Om daarmee om te gaan gebruikte hij geregeld medicijnen, zogenaamde ‘uppers’ en ‘downers’, De laatste jaren van zijn leven zonderde Elvis Presley zich steeds meer af. Onder meer door het medicijngebruik was de artiest ook steeds dikker geworden. Volgens officiële documenten overleed Elvis Presley in een ziekenhuis in Memphis.