Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Zondag schijnt de zon flink en ontstaan er vooral in de middag een aantal stapelwolken of trekken er wat velden sluierbewolking over. De temperatuur loopt uiteen van 22 graden aan zee tot lokaal 25 graden tegen de oostgrens van de regio. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind.
Maandag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en tegen het eind van de nacht kan er een enkele bui vallen. Het is 17 graden en er staat een matige tot (vrij) krachtige westenwind.

Brandstichting?

In een leeg bedrijfspand in Zwijndrecht is brand ontstaan nadat een auto het gebouw is ingereden. De auto vloog vervolgens in brand, wat een grote schade aan het pand veroorzaakte. Niemand raakte gewond.
Het voertuig reed zaterdagochtend rond 03.30 uur het pand binnen aan de Kreekweg. Waarom de auto het gebouw binnenreed en hoe het vuur is ontstaan, is niet duidelijk. De politie meldt dat op het moment dat de auto het pand in rijdt er een andere auto aan komt rijden. Snel na de brandstichting rijdt dit voertuig op hoge snelheid weg.

Fietsroutes Oasen

Drinkwaterbedrijf Oasen start met fietsroutes in het Groene Hart om te laten zien waar zij haar drinkwater maakt. Iedereen kan nu op de fiets ontdekken waar het kraanwater van Oasen vandaan komt. In de mobiele app van Route.nl start Oasen met twee fietsroutes van rond de 50 kilometer. Ze zijn bewegwijzerd door fietsknooppunten. De routes brengen fietsers langs de verschillende winvelden en pomp- en zuiveringslocaties van het drinkwaterbedrijf. Eén route loopt door Schoonhoven en Krimpen aan de Lek.

Verzamelaar op de bon

Het kwam een Duitse verzamelaar duur te staan dat hij zijn kelder had omgebouwd tot een wapendepot met allerlei wapentuig uit de Tweede Wereldoorlog. De Duitse politie zette grote ogen op toen ze in 2015 bij een 84-jarige man een wapenarsenaal uit de Tweede Wereldoorlog aantrof. In de kelder van zijn huis in Heikendorf bij Kiel vonden de agenten handwapens, een torpedo, een van de beroemde 88mm-luchtafweerkanonnen en een Panther-tank van 40 ton. Nu is de bejaarde man veroordeeld wegens de opslag van gevaarlijke wapens in een vredige villawijk.

Zorg voor huisdier

Als een verdacht persoon voorlopig vastzit bij het politiebureau, wat gebeurt er dan met hun huisdier? Utrechtse agenten kwamen maandag voor die vraag te staan tijdens een huiszoeking. Het huisdier een kwestie was een enigszins bijzondere: een slang. De agenten doorzochten gisteren de woning van een aangehouden verdachte, van wie nog niet duidelijk is hoe lang hij of zij nog vastzit. In overleg met de verdachte moest er dan ook onderdak geregeld worden voor de slang. De Dierenambulance kwam het dier uiteindelijk ophalen.