Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Zaterdag komt er mogelijk eerst nog lage bewolking voor. Verder is het een prima dag met zonnige perioden en ontstaan er vanmiddag enkele stapelwolken. Het wordt 21 graden langs de kust en 23 graden in het oosten van de regio. De wind waait matig en aan zee matig tot vrij krachtig uit west tot zuidwest. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten en het koelt uiteindelijk af naar 15 graden.
Zondag is het een mooie zomerdag met zonnige perioden en in de middag vorming van een aantal stapelwolken.

Drugs

Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane ruim 2100 kilo aan cocaïne aangetroffen en onderschept. De drugs zaten verstopt in een container met bananenpulp. De lading heeft een straatwaarde van ruim 157 miljoen euro. De Douane trof de lading drugs aan in een container die afkomstig was uit Costa Rica. De container was bestemd voor een bedrijf in Nederland, maar die heeft waarschijnlijk niets met de smokkelwaar te maken. Het onderzoek naar de drugs is in handen van het HARC-team. Dat is een samenwerkings-verband van de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Synthetische drugs

Bij een gezamenlijke actie in Rotterdam van onder meer de douane, justitie en de FIOD is donderdagavond 339 kilo grondstof gevonden voor het maken van synthetische drugs. Met het spul hadden 1,4 miljoen xtc-pillen kunnen worden gemaakt, zegt justitie. De douane ontdekte de chemicaliën vorige week toen de partij MAMDPA vanuit Hong Kong op Schiphol binnenkwam. Het invoeren gebeurde onder een valse naam. De vracht werd donderdagavond opgehaald, waarna het transport werd gevolgd. Bij een woning in de Paradijslaan Crooswijk werden de spullen gelost.

Onterecht opgesloten

Een dakloze uit Hawaii werd in 2017 onterecht twee jaar opgesloten in een psychiatrische instelling, zo bericht Sky News. De autoriteiten hadden de onfortuinlijke veertiger verward met een andere man die gezocht werd voor een inbreuk op zijn probatievoorwaarden in een drugszaak. De dakloze schreeuwde al die tijd zijn onschuld uit maar kreeg geen gehoor, integendeel: hij kreeg steeds zwaardere medicatie toegediend. Toen de autoriteiten hun blunder inzagen werd de dakloze, Joshua Spriestersbach genaamd, in alle stilte vrijgelaten, zo staat te lezen in de rechtbankdocumenten in Hawaii.

Inloophuis De IJssel

Inloophuis de IJssel, een ontmoetingsplaats voor iedereen die geraakt is door kanker, organiseert in augustus tijdens ‘De Zomerschool’ verschillende activiteiten en uitstapjes dicht bij huis. Zo is er op dinsdagmorgen het lotgenotencontact, elke week op een ander terras van 10.30 uur - 11.30 uur. De woensdagmorgen staat in het teken van bewegen: wandelen met een koffiestop, Jeu de Boules of een fietstocht. Donderdagmorgen zijn er creatieve activiteiten, zoals kleuren die bij je passen op 19 augustus en buiten schilderen bij restaurant De Dames in Nieuwerkerk aan den IJssel op 26 augustus.