Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag zijn er perioden met zon en velden met sluierbewolking en vanmiddag ontstaan er landinwaarts ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 22 graden op het strand en 24 graden plaatselijk landinwaarts. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het droog. Het koelt af naar een graad of 15.
Vrijdag zijn er opnieuw zonnige perioden met velden met sluierbewolking en vormen zich enkele stapelwolken. In de middag wordt het 20 graden op het strand en nog 23 graden in het oosten van de regio.

Vliegend bloed

Transport van bloed met een drone heeft geen invloed op de kwaliteit. Dat concludeert ziekenhuisgroep Isala na experimentele vluchten tussen de ziekenhuislocaties Meppel en Zwolle. Ook het Erasmus MC in Rotterdam doet mee met de proef. Bloed van twintig vrijwilligers werd de afgelopen tijd heen en weer gevlogen tussen de ziekenhuizen in Meppel en Zwolle. Het werd vergeleken met de waarden van bloed dat met een auto werd vervoerd. Isala stelt dat laboratorium-uitslagen geen verschil lieten zien en concludeert dat het vliegen met drones dus geen invloed heeft op de kwaliteit van het bloed.

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 309 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dat zijn er een stuk meer dan dinsdag, toen 197 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld. Wel geeft dit aantal een vertekend beeld vanwege een storing bij het RIVM. Het is de derde keer in een week tijd dat er een storing is ontstaan. Het daadwerkelijke aantal positieve test kan hierdoor hoger uitvallen dan gemeld. Met de cijfers die bekend zijn is het zevendaags gemiddelde woensdag gestegen van 306 per dag naar 308 per dag. In onze regio is er in de afgelopen 24 uur niemand aan het coronavirus overleden.

Deuren en ramen dicht

De kans dat in de volgende eeuw de asteroïde Bennu op de aarde klapt, is iets groter dan gedacht: 0,06 procent. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen die NASA woensdag heeft gepresenteerd. ,,Er is geen reden tot zorg’’, sust Davide Farnocchia van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Bennu scheert twee keer rakelings langs de aarde: in het jaar 2135 en 2182. Hij komt dan zelfs dichterbij dan de maan. Tot het jaar 2300 heeft de aarde 99,94 procent kans om de ontmoeting met Bennu te overleven.

Examenfraude

Een man verkleedde zich als zijn vriendin om een eindexamen in haar plaats af te leggen. De uit Senegal afkomstige student Khadim Mboup misleidde leidinggevenden op de middelbare school van zijn vriendin gedurende drie dagen door zich als haar voor te doen. Zijn vriendin moest het eindexamen Engels afleggen, maar kon nauwelijks Engels spreken of schrijven. Op de 4e dag ontdekte een van de examinatoren iets vreemd en werd de identiteit van de jongeman, die een pruik, jurk, sjaal, oorbellen en zelfs make-up droeg, onthuld.