Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Zondag is er veel bewolking en vallen er geregeld buien. Vooral in de middag kan er ook een klap onweer bij de buien voorkomen en valt er lokaal veel regen in korte tijd. Het is 18 of 19 graden en de matige zuidwestenwind ruimt in de middag naar het noordwesten. Aan het eind van de middag neemt de buiigheid af en komt de zon vaker tevoorschijn. Vanavond klaart het vanuit het noordwesten verder op en is het in heel de regio droog. De temperatuur zakt naar waarden tussen de 15 graden aan zee en 11 graden verder landinwaarts. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Advocaat niet met pensioen

De trainerscarrière van Dick Advocaat heeft weer een bijzondere wending gekregen. De Haagse trainer, die het afgelopen anderhalf jaar Feyenoord onder zijn hoede had, is de nieuwe bondscoach van Irak geworden. Advocaat moet proberen om dat land naar het WK 2022 in Qatar te leiden. Vorig seizoen gaf Advocaat meermaals aan dat hij geen club meer wilde coachen. Voor een nationale ploeg stond De Kleine Generaal nog wél open. Dat avontuur ligt dus in het Midden-Oosten. Irak kwam slechts één keer eerder uit op een WK Voetbal.

Schietpartij

De politie heeft vijf personen aangehouden in verband met een schietincident dat vrijdagavond 30 juli plaatsvond in Rotterdam Oost. Onder de verdachten valt ook het 32-jarige slachtoffer, die lichtgewond raakte. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen van het incident. De politie kreeg vrijdagavond rond 23.45 uur een melding van een schietpartij op de Dieze in Rotterdam Oost. Volgens omstanders zouden twee personenauto's zijn weggereden. De politie wist beide auto's aan te houden in de Nystadtstraat, zo'n drie kilometer verderop.

Selfie met olifant

Ieder jaar sterven er verschillende mensen na het nemen van een selfie. De zelfportretten zijn razend populair, maar mensen durven daarbij wel eens de omgeving uit het oog te verliezen. Een tiener uit India stierf na het nemen van een selfie met ene olifant. Een 15-jarige jongen uit India zag hoe een olifant plots door zijn dorp liep. De jongen dacht dat het een leuk idee zou zijn om een foto te nemen met de olifant. De kolos was hier echter niet van gediend, en vertrapte de jongen. Het voorval gebeurde in het dorpje Majlispur waar de 15-jarige Mithun Paswan samen met twee vrienden de olifant benaderde.

Van de wal in de sloot

De Nederlandse drugsbaron Çetin G. heeft spijt van zijn vlucht naar Turkije. Dat vertelt zijn advocaat tegen het AD. De drugshandelaar is in Nederland veroordeeld tot 12 jaar cel maar ontsnapte in 2016 door zijn enkelband door te knippen. Hij vluchtte naar Turkije en waande zich daar onschendbaar. Dit bleek echter onterecht: G. is nu veroordeeld tot 1482 jaar cel. G. werd veroordeeld tot 12 jaar cel voor het transporteren van 8.000 kilo cocaïne naar Ecuador. De drugs werd aangetroffen in bananendozen. Het was de op één na grootste drugsvangst ooit in Europa.

Vreemd

Strandgangers in Florida moeten raar hebben opgekeken toen er afgelopen weekend een man aanspoelde in een zelfgebouwd voertuig. Hij zou wandelend over zee onderweg zijn geweest naar New York, zo'n 1600 kilometer verderop. "Onderweg stuitte hij echter op enkele problemen." De man bevond zich in een soort enorm hamsterwiel, met drijvende boeien aan de uiteinden. Volgens lokale media zou het gaan om Reza Baluchi, een inwoner van Florida. Dat schrijft The Guardian. De kustwacht werd opgeroepen nadat de man aanspoelde op een strand in Flagler county aan de oostkust van Florida.