Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Dinsdag is het wisselend bewolkt met regen- hagel- en natte sneeuwbuien. Het is koud met een middagtemperatuur van slechts 5 graden, tijdens winterse neerslag daalt het kwik naar het vriespunt. Er staat een vrij krachtige en aan zee krachtige noordwestenwind, kracht 5 of 6. Vanavond valt er een enkele winterse bui. In de loop van de nacht gaat het regenen en valt er landinwaarts sneeuw. De temperatuur daalt naar iets boven het vriespunt. De noordwestenwind waait matig tot vrij krachtig en wordt aan zee hard of stormachtig, windkracht 4 tot 8.

Cao's

Het lukt vakbonden en werkgevers in veel sectoren niet om het eens te worden over een loonsverhoging. Dit jaar zijn er tot nu toe 43 akkoorden afgesloten waarin een loonsverhoging is afgesproken. In voorgaande jaren waren dat er bijna 70. Bijna de helft van alle medewerkers die onder een cao vallen, werkt in een sector waarin de cao is verlopen en er dus nog geen nieuwe loonsverhoging is afgesproken. Het gaat onder meer om supermarktmedewerkers, metaalwerkers en medewerkers in de transportsector.

Brand

In een woning aan de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland is maandagochtend een grote brand uitgebroken. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Niemand raakte gewond. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de bewoners van het huis uit de tussenwoning. Er wordt nog nageblust door de brandweer. De brand ontstond rond 11:15 uur. Er was rook in de woning en op die manier merkten de bewoners van het pand de brand op. "Ze gingen gelijk naar buiten", vertelt de woordvoerder. Ook de buren zijn uit voorzorg naar buiten gegaan.

Corona in de regio

Het RIVM meldt maandag 834 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Zondag ging het om 813 nieuwe gevallen, Zaterdag waren 967, vrijdag 992 en donderdag 1031. Het weekgemiddelde komt met de cijfers van maandag uit op 935 nieuwe besmettingen per dag.
Evenals zondag zijn er in de afgelopen 24 uur in onze regio 2 mensen overleden aan het virus. Zij komen uit Rotterdam en Dordrecht. Zaterdag overleden er 5 personen, vrijdag 4 en donderdag 6. Volgens het RIVM zijn er 15 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Botlekbrug

In 2019 had het al moeten gebeuren, maar nu is het zover: de eerste goederentreinen rijden over de Botlekbrug. Met name de steile helling die de brug heeft leverde de nodige problemen op. Maar de testdag op tweede paasdag verloopt soepel. "We rijden vandaag heen en weer over de brug om het treinensysteem goed te testen", zegt Marielle Frumau, omgevingsmanager van ProRail. Op een winderige brug is het wachten op de eerste trein die passeert vanuit Botlek naar Pernis over de Botlekbrug. ProRail en Rijkswaterstaat zijn halverwege met het testen van het spoor op de brug.

Waar is de schommel

Rosie is pas 5 jaar oud, maar toen zij de nieuwe speeltuin in buurt zag, vroeg ze zich af waarom er geen schommels waren. Ze zocht het daarom hogerop en ging langs op het gemeentehuis. Samen met moeder Suzanne en zus Femke gaf ze de aanvraag hoogst-persoonlijk door aan burgemeester Mans van Limmen. De speeltuin aan de Geerkens is nog niet helemaal klaar, dus Rosie denkt dat er nog wel wat schommels bij kunnen. "Rosie vindt dat schommels echt bij een speeltuin horen", vertelt haar moeder Suzanne Buis.

Inbraak

Een 26-jarige Haarlemmer mist de horeca kennelijk zo dat hij vannacht heeft ingebroken in een restaurant aan de Zijlstraat in zijn stad. De man ging vervolgens, zwaar onder invloed van alcohol, op een barkruk aan de bar zitten. Rond 1.15 uur brak de man in bij restaurant The Louisiana. Waarschijnlijk was de deur niet goed afgesloten. Toen de politie aankwam zat de man, ondanks het loeiende inbraakalarm, dronken op een barkruk aan de bar. Een hondenbegeleider van de politie is met zijn diensthond naar binnen gegaan en heeft de man aangehouden.

Wat gebeurde er op 6 april

In de vroege ochtend van 6 april 1945 komt een Georgische Bataljon militairen op Texel in opstand tegen de Duitsers. De Georgiërs zijn tijdens de Duitse Blitzkrieg in Rusland gevangen genomen en werden aanvankelijk onder erbarmelijke omstandigheden in krijgsgevangenkampen opgesloten. Om te ontkomen aan die ellende hadden ze vrijwillig dienst genomen in het Duitse leger. Maar begin april 1945 komen ze dus in opstand. Met messen en bajonetten overvallen de Georgiërs alle Duitsers in hun directe omgeving.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.