Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Eerste Paasdag start op veel plaatsen bewolkt. In de middag komt ook de zon er af en toe bij. Als het lang bewolkt blijft is het een graad of 8. Schijnt de zon langer, dan kan het kwik oplopen naar 10 graden. Er staat een matige westenwind.
Maandagochtend trekt de regen snel naar het zuiden weg. Daarachter klaart het op, maar vallen er ook talrijke winterse buien. Bij de buien is kans op hagel, onweer, natte sneeuw en zware windstoten. Het is maximaal 5 graden, maar tijdens een stevige bui zakt het kwik naar slechts 2 of 3 graden. Er staat een (vrij) krachtige tot harde noordwestenwind.

Slaapplaatsen

Omdat het na het paasweekend kouder wordt, gaat de Maassilo in Rotterdam weer enkele nachten open voor de opvang van dak- en thuislozen. Dat vertelt een woordvoerder van de Nico Adriaans Stichting, die de opvang organiseert. Vanaf maandag 5 april zijn dak- en thuislozen uit de hele stad drie nachten welkom om te komen overnachten. Er is plek voor 155 slapers. Die kunnen dan ook medische zorg krijgen en praten met een maatschappelijk werker. Of de opvang in de Maassilo daarna nog langer openblijft, hangt af van het weer.

Ritje loopt spaak

Ondanks de vele fietspaden in Nederland vond een vrouw het donderdagavond nodig om op de snelweg te fietsen. De politie trof haar aan op de A2 ter hoogte van afslag Bommelerwaard. Ze werd naar een veilige plek begeleid en kreeg een bekeuring. Maar twee uur later fietste de vrouw doodleuk opnieuw op de snelweg. Na een standje van de politie had ze haar lesje nog niet geleerd want een kleine drie uur later fietste ze wéér op de A2. Om een vierde keer te voorkomen, heeft de politie haar fiets in beslag genomen.

Parade der koningen 1/4

Egypte beleeft vandaag, zaterdag, een bijzondere dag. Het nieuwe historische museum in Caïro nadert zijn voltooing en vandaag zullen de meest tot de verbeelding sprekende 'voorwerpen' vanuit het oude roodstenen gebuow op de oever van de Nijl overgebracht worden naar het nieuwe moderne gebouw. Het gaat om 22 koninklijke mummies. Zij worden vervoerd in speciale voertuigen, begeleid door strijdwagens met paarden. Na 21 saluutschoten vertrekt de stoet van het Egypte Museum naar het Nationale Museum van de Egyptische Beschaving.

Parade der koningen 2/4

Gebouwen langs de route zullen één voor één oplichten ter ere van de koningen (en vier koninginnen) uit de 18de tot en met de 20ste dynastie. Ramses II is de allerbekendste en allergrootste. Daarnaast is er Thoetmosos III, de Napoleon van de Oudheid, die maar liefst zeventien veldslagen uitvocht.
Reeds eerder om precies te zijn in 1881, gingen de mummies op reis. Kort daarvoor waren ze ontdekt in een graf in het Dal der Koningen. In de oudheid werden de graven daar regelmatig geplunderd door grafrovers.

Parade der koningen 3/4

Volgens de overlevering hebben priesters de koningsmummies uit de diverse graven verwijderd en ze tezamen 'opgeslagen' in een graf in het Dal der Koningen. In het tweede deel van de 19de eeuw werd dit graf ontdekt. Het Egypte Museum in Caïro was de plaats waar men de koningsmummies wilde onderbrengen. Dus begonnen zij in 1881 aan hun tocht over de Nijl naar het noorden. Er zijn geen beelden van, maar mensen die er bij waren, waren zeer geroerd door de enorme mensenmassas, die op de oevers van de rivier hun eer betuigden aan hun oud-heersers.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.