Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Uitstel lachgasverbod

Het zal naar verwachting nog zeker een jaar duren voordat het lachgasverbod wordt ingevoerd. De handhaving zal vermoedelijk zoveel extra druk opleveren voor met name de politie dat er meer geld nodig is. Dat zal dit demissionair kabinet niet meer vrijmaken, zo heeft het de Tweede Kamer laten weten. Ook 'designer drugs' zullen voorlopig niet ondergebracht worden in de Opiumwet, schrijven justitieminister Ferd Grapperhaus en staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in een Kamerbrief.

Ritje loopt spaak

Ondanks de vele fietspaden in Nederland vond een vrouw het donderdagavond nodig om op de snelweg te fietsen. De politie trof haar aan op de A2 ter hoogte van afslag Bommelerwaard. Ze werd naar een veilige plek begeleid en kreeg een bekeuring. Maar twee uur later fietste de vrouw doodleuk opnieuw op de snelweg. Na een standje van de politie had ze haar lesje nog niet geleerd want een kleine drie uur later fietste ze wéér op de A2. Om een vierde keer te voorkomen, heeft de politie haar fiets in beslag genomen.

Nog volop 500-biljetten

Criminelen vinden het 500 eurobiljet heel handzaam. Hoewel ze om die reden niet meer worden gemaakt, zijn er in Europa nog steeds voor €200 miljard van deze biljetten in omloop. Zo is te zien in de statistieken van de Europese Centrale Bank.
Wereldwijd is het biljet onder witwassers en drugscriminelen een favoriete coupure waar nog altijd 400 miljoen exemplaren van rond gaan. Tot grote frustatie van witwaspolitie FIU. Die al enkele jaren pleit voor het volledig afschaffen van het 'penozebiljet'.

Einde aan balseming

Uitvaartbedrijf Dela is per direct gestopt met het balsemen van overledenen. Medewerkers lopen mogelijk risico bij het injecteren van balsemvloeistof in het lichaam, zo blijkt uit onderzoek. Dela gaat de methode nu opnieuw tegen het licht houden. Ook uitvaartbedrijven Yarden en Monuta zijn gestopt met de behandelingen, blijkt uit berichtgeveing van Uitvaart.nl. De zogeheten 'thanatopraxiebehandeling' gebeurt door het inbrengen van een conserverende vloeistof in de bloedbaan. De balseming stopt het ontbindingsproces tijdelijk, zodat het dode lichaam enkele dagen een 'natuurlijke uitstraling' krijgt.

Parade der koningen 1/4

Egypte beleeft vandaag, zaterdag, een bijzondere dag. Het nieuwe historische museum in Caïro nadert zijn voltooing en vandaag zullen de meest tot de verbeelding sprekende 'voorwerpen' vanuit het oude roodstenen gebuow op de oever van de Nijl overgebracht worden naar het nieuwe moderne gebouw. Het gaat om 22 koninklijke mummies. Zij worden vervoerd in speciale voertuigen, begeleid door strijdwagens met paarden. Na 21 saluutschoten vertrekt de stoet van het Egypte Museum naar het Nationale Museum van de Egyptische Beschaving.

Parade der koningen 2/4

Gebouwen langs de route zullen één voor één oplichten ter ere van de koningen (en vier koninginnen) uit de 18de tot en met de 20ste dynastie. Ramses II is de allerbekendste en allergrootste. Daarnaast is er Thoetmosos III, de Napoleon van de Oudheid, die maar liefst zeventien veldslagen uitvocht.
Reeds eerder om precies te zijn in 1881, gingen de mummies op reis. Kort daarvoor waren ze ontdekt in een graf in het Dal der Koningen. In de oudheid werden de graven daar regelmatig geplunderd door grafrovers.

Parade der koningen 3/4

Volgens de overlevering hebben priesters de koningsmummies uit de diverse graven verwijderd en ze tezamen 'opgeslagen' in een graf in het Dal der Koningen. In het tweede deel van de 19de eeuw werd dit graf ontdekt. Het Egypte Museum in Caïro was de plaats waar men de koningsmummies wilde onderbrengen. Dus begonnen zij in 1881 aan hun tocht over de Nijl naar het noorden. Er zijn geen beelden van, maar mensen die er bij waren, waren zeer geroerd door de enorme mensenmassas, die op de oevers van de rivier hun eer betuigden aan hun oud-heersers.

Bij-rijders

Jesse Johnson zit de komende paasdagen goed in de honing. Deze Amerikaanse brandweerman, die in zijn vrije tijd hobby-imker is, heeft een bijenvolk verwijderd uit een auto die door de insecten was 'gekraakt'. De circa 15.000 bijen hadden slechts tien minuten nodig om de Buick, die voor een supermarkt stond geparkeerd, als hun nieuwe huis te claimen. Johson heeft de bijen weer uit de auto gekregen door ze naar een nieuwe korf te lokken. Er vielen geen gewonden bij de kraakactie van de bijen. Een collega van Johnson werd in zijn lip gestoken "en die hebben we de volgende ochtend hard uitgelachen."

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.