Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Vooral in het noorden komen vrijdag soms wolken voor, maar op veel plaatsen schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt in de middag naar 10 graden op de Wadden tot 14 graden in Limburg daarbij waait een matige noordenwind. Vrijdagavond en -nacht blijft het droog en zijn er brede opklaringen. Het noorden blijft echter gevoelig voor bewolking. Tijdens brede opklaringen gaat het licht vriezen. Zaterdag komen verspreid over het hele land wolkenvelden voor. De zon is soms ook te zien. Aan de temperatuur verandert weinig.

EU bedankt voor extra coronavaccins

De Europese Unie doet voorlopig geen beroep op AstraZeneca voor extra coronavaccins. De EU ziet af van de 100 miljoen doses waarop zij, bovenop haar bestelling van 300 miljoen doses, desgewenst aanspraak kon maken, zegt de Europese Commissie.De verstandhouding van de EU met AstraZeneca is verzuurd omdat de farmaceut al maanden veel minder vaccins levert dan afgesproken. Bovendien zijn er zorgen over gevaarlijke bloedstollingsproblemen die in heel zeldzame gevallen na het inenten optreden.

Nederlanders stuurden 23 miljoen pakketjes terug

Nederlanders hebben afgelopen jaar bijna 23 miljoen aankopen bij webwinkels teruggestuurd. dat komt neer op 7 procent van alle bestellingen, meldt marktonderzoeker Multiscope na een onderzoek onder bijna 3200 mensen. Vooral kleding stuurden we vaak terug. Daarvan ging een op de drie bestelde artikelen retour.Ongeveer de helft van de mensen die vorig jaar iets bestelden bij een webwinkel stuurde afgelopen jaar minimaal één keer iets terug. Gemiddeld ging het om vier pakketjes per persoon.

OC verbiedt politieke boodschappen tijdens Spelen


Ook tijdens de komende Olympische Spelen in Tokio blijft het voor atleten verboden om een politieke boodschap te uiten. Dat heeft het IOC donderdag besloten na een uitgebreide rondvraag onder sporters.Rond de Black Lives Matter-protesten van vorig jaar nam de roep om regel 50 in de IOC-statuten te schrappen toe. Die regel luidt: "Geen enkele uiting van politieke, religieuze of raciale propaganda is toegestaan op het terrein van de Olympische Spelen."

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.