Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Het weer

Zondag is het grijs met (dichte) mist en lage bewolking. In de middag komt de zon geregeld tevoorschijn en het blijft droog. Als het lang grijs belijft is het slechts 6 of 7 graden, maar als de zon goed door weet te breken loopt het kwik op naar 9 graden. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig De temperatuur zakt in de nacht naar een graad of 3 en er staat amper wind.
Maandag start opnieuw grijs.Pas in de loop van de middag komt vanuit het oosten de zon er vaker bij. Het kwik loopt uiteindelijk nog op naar een graad of 8 als de zon nog even doorbreekt in de middag. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Corona in de regio

Het RIVM meldt zaterdag 579 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Dat is hoger dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen: dat ligt namelijk op 470 besmettingen per dag. Het aantal besmettingen fluctueert flink deze week. Zo werden er donderdag 628 nieuwe gevallen gemeld, terwijl het woensdag om 345 besmettingen ging. Ten opzichte van vorige week is er deze week een stijging in het aantal besmettingen te zien. Daarnaast meldt het RIVM zaterdag negen sterfgevallen in onze regio als gevolg van het coronavirus.

Kat in paniek

Er was zaterdag in de Zaagmolenstraat in Rotterdam veel assistentie nodig om een kat onder een auto vandaan te krijgen. Het dier stak daar de weg over en werd aangereden. Het was daarna een helse klus om de kat, die van schrik in een ruimte bij een voorwiel was gekropen, uit zijn benarde situatie te bevrijden. De politie, de brandweer en de dierenambulance rukten massaal uit. De auto moest op krikken worden geplaatst door de brandweer. "De brandweerman met de langste armen slaagde er in om de kat te bevrijden", lacht een medewerkster van de Dierenambulance.

Oxford-vaccin blijft op de plank 1/5

Vier op de vijf doses van het AstraZeneca-vaccin die aan lidstaten van de Europese Unie zijn geleverd, zijn nog ongebruikt. Dat komt onder andere doordat momenteel vooral nog senioren worden ingeënt, terwijl het vaccin in een aantal EU-landen wordt afgeraden voor 65-plussers, maar het imagoprobleem van het vaccin speelt ook een rol. Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van cijfers die onder meer door het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -Bestrijding (ECDC) zijn gepubliceerd.

Oxford-vaccin blijft op de plank 2/5

Daaruit blijkt dat de 27 lidstaten samen naar schatting 6.134.707 doses hebben ontvangen, maar dat er daarvan nog 4.849.752 doses op de spreekwoordelijke plank liggen. Het Pfizer-vaccin wordt wel goed gebruikt: vier op de vijf ontvangen doses zijn al toegediend.
Het nieuws is opmerkelijk, omdat Brussel al weken steggelt met AstraZeneca over het zogenaamde Oxford-vaccin. De farmareus zou minder doses hebben geleverd aan de EU dan contractueel is afgesproken. Donderdag nog legde het Europees Parlement de baas Pascal Soriot het vuur aan de schenen. (Zie deze krant)

Oxford-vaccin blijft op de plank 4/5

Zoals België en Bulgarije bijvoorbeeld die respectievelijk nog slechts 4 procent en 1,7 procent van de geleverde doses Oxford-vaccin hebben gebruikt.
Bondskanselier Agela Merkel zei donderdag in een interview met de Franfurter Algemeine Zeitung dat het Oxford-vaccin een 'acceptatieprobleem' heeft. Ten onrechte overigens, aldus de Duitse regeringschef:"'Het AstraZeneca-vaccin is betrouwbaar, effectief en veilig, goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau, en in Duitsland aanbevolen voor iedereen tot 65 jaar."

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.