Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Donderdag krijgt vanuit het westen de bewolking de overhand en valt er verspreid een bui. Het wordt vanmiddag een graad of 7. De wind ruimt van zuid naar zuidwest en waait matig en aan zee vrij krachtig. Vanavond blijft het droog met een paar opklaringen. In de loop van de nacht dan gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De temperatuur daalt naar 3 graden en de wind waait matig en komt uit het zuidoosten.
Vrijdag is het bewolkt en blijft het de hele dag regenen, soms valt er ook natte sneeuw. De temperatuur komt in de middag niet hoger uit dan 2-4 graden.

Dubbele inzamelingsactie LIONS (1)

De Krimpense Lions Club start op woensdag 1 december alweer voor de zevende keer haar inzamelingsactie van Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in derdewereld landen bekostigd.
Met een onderbreking vorig jaar vanwege de coronapandemie hopen de Lions na zes eerdere zeer succesvolle edities ook dit jaar weer een mooi resultaat te boeken.

Relschoppers

Opnieuw zijn twee personen veroordeeld tot celstraf voor betrokkenheid bij de rellen op de Coolsingel, op 19 november. Het gaat om een 30-jarige Krimpenaar en een 44-jarige Rotterdammer.
De twee mannen moeten direct drie maanden de gevangenis in. Ook moeten ze een schadevergoeding van duizend euro betalen en mogen ze een jaar niet in de buurt van de Coolsingel komen. De 30-jarige Krimpenaar, die aangeklaagd was voor stenen gooien en de aanval op een ME-bus, verklaarde dat hij zich had laten meeslepen.

Wapenstok

Capelle aan den IJssel is tot nu toe tevreden over de proef waarbij handhavers een wapenstok mogen dragen. De proef van een jaar is bijna afgelopen. De stok is in die periode twee keer gebruikt.
De Capelse boa's gebruikten het wapen een keer bij iemand zich verzette tegen zijn aanhouding. De andere keer werd de wapenstok ingezet om jongeren die zich gingen bemoeien met 'een situatie' op afstand te houden. De twee gevallen zijn onderzocht en de conclusie was dat de wapenstok rechtmatig werd ingezet.

Vuurwerk

De gigantische, karakteristieke mol in het Loetbos, een kunstwerk waar kinderen op mogen spelen, is door vuurwerk flink beschadigd geraakt. Dit meldt boswachter Ties Ittman woensdagmiddag via Twitter: ‘Welke onverlaat heeft onze mol in het Loetbos gesloopt? Een heel herkenbaar element in het gebied; iedereen kent de mol. Trieste bende!’
Ook collega-boswachter Ivan Broer baalt: ‘Het wordt er niet leuker op, op deze manier. Als ik mijn woorden de vrije loop laat, komen er dingen uit die niet heel netjes zijn.

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 1793 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er minder dan dinsdag, toen er 1.845 besmettingen waren gemeld. Ook zijn er negen regiogenoten overleden regiogenoten en werden zeven mensen opgenomen in het ziekenhuis. De overleden regiogenoten kwamen uit Alblasserdam (1), Dordrecht (3), Gorinchem (1), Maassluis (1), Molenlanden (1) en Rotterdam (2). In het ziekenhuis werden verder mensen uit Goeree-Overflakkee (1), Hellevoetsluis (1), Ridderkerk (1), Rotterdam (3) en Schiedam (1) opgenomen.

Vies

McDonalds verliest een juridische strijd met chef Jamie Olivier, die heeft bewezen dat het voedsel dat ze verkopen niet geschikt is om te worden ingenomen omdat het zeer giftig is. Chief Jamie Oliver heeft een strijd gewonnen tegen de grootste junkfoodketen ter wereld. Eens Oliver liet zien hoe de burgers gemaakt worden, McDonalds, heeft de franchisseuse aangekondigd dat ze het recept zou veranderen. Volgens Oliver worden de vetdelen van het vlees ′′gewassen′′ met ammoniakhydroxide en vervolgens gebruikt bij het maken van de ′′taart′′ met vlees om de burger te vullen.

De geschiedenis van 9 December

Op 9 december 1968 geeft de Amerikaanse uitvinder Douglas Engelbart voor het eerst een demonstratie van zijn computermuis. Engelbart deed zijn uitvinding rond 1963. De muis die Engelbart had ontwikkeld lijkt niet erg meer op onze huidige muis. Het apparaat was niet meer dan een houten doosje met twee metalen wielen waarmee de X/Y-positie op het scherm kon worden weergegeven. In het laboratorium van Engelbart werd de muis zowel ‘bug’ als ‘mouse’ genoemd. De laatste naam werd uiteindelijk wereldberoemd.