Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag is het bewolkt en lokaal zou er wat motregen kunnen vallen. Met een middagtemperatuur van 12 graden aan zee tot 14 graden in het oosten van de regio wordt het recordzacht. De zuidwestenwind waait vrij krachtig en aan zee krachtig en mogelijk eerst hard, kracht 5 tot 7. Vanavond en vannacht is er veel bewolking met later ook een enkele opklaring en blijft het droog. De zuidwestenwind waait matig en aan zee krachtig, kracht 4 tot 6. Met een minimumtemperatuur van 11 graden blijft het recordzacht.

XL-watertaxi

Wie goed heeft opgelet, kan ze al hebben gezien: nieuwe elektrische XL-watertaxi’s op de Nieuwe Maas. Na drie maanden proefvaren worden ze vanaf 1 januari permanent ingezet op de nieuwe veerverbinding tussen de RDM op Heijplaat en de Marconistraat in het Merwegebied. De 50-persoons watertaxi’s lijken qua grootte en kleurstelling op de kleine, snelle watertaxi’s, maar zijn toch anders. De elektrische vaartuigen zijn bijna drie meter langer en bevatten twee elektromotoren met schroeven. Ze worden ‘s nachts opgeladen en kunnen tussendoor ook aan de laadpalen bij de pontons energie ‘tanken’.

Dubbele inzamelingsactie LIONS (1)

De Krimpense Lions Club is op woensdag 1 december alweer voor de zevende keer gestart met haar inzamelingsactie van Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in derdewereld landen bekostigd.
Met een onderbreking vorig jaar vanwege de coronapandemie hopen de Lions na zes eerdere zeer succesvolle edities ook dit jaar weer een mooi resultaat te boeken.

Drugs

De douane heeft in de haven van Rotterdam meerdere partijen cocaïne ontdekt. Het gaat om 1686 kilo met een straatwaarde van bijna 126,5 miljoen euro. De drugs zaten verstopt in drie verschillende containers. De eerste container was afkomstig uit Ecuador en was geladen met bananen voor een bedrijf in Barendrecht. In die container zat 32 kilo. De tweede container was geladen met cacaobonen en was ook afkomstig uit Ecuador. De container was in de haven van Colombia overgeladen op een zeeschip met als eindbestemming Rotterdam.

Praatgroep

Kwadraad start donderdag 3 februari een praatgroep voor ex-coronapatiënten. Maatschappelijk werker Anja Jansen: “Veel mensen die corona hebben gehad kampen nog lang met klachten. Ze zijn snel moe, hebben weinig energie of hebben moeite om dingen te onthouden. Daarvoor hoef je niet in het ziekenhuis gelegen te hebben. Ook voor mensen die thuis uitzieken is het leven vaak niet meer zoals voor corona. Zij staan voor de opgave een nieuwe fysieke balans te vinden, hun leven anders in te richten. Ook de mensen met wie zij samenleven ondervinden de gevolgen hiervan.”

Geld

Doordat een 2-jarig meisje papiergeld uit het open autoraam gooide, vonden er afgelopen week meerdere aanrijdingen plaats op de B471 bij de Duitse plaats Emmering. Het 2-jarige meisje speelde tijdens het rijden met een plastic tas die in de auto lag, terwijl haar vader achter het stuur van zijn auto zat, zo meldt website 24Auto.de. Daarin zat volgens de politie een ‘redelijk groot geldbedrag’ in kleine coupures. Even later gooide de dochter de plastic zak met daarin een groot geldbedrag uit het raam.