Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Zaterdag is een grijze dag en is het eerst nevelig of lokaal mistig. De middag verloopt in de hele regio regenachtig en in de avond volgen dan weer buien. Het wordt 6 graden in het oosten van de regio en 8 graden langs de kust. In de ochtend staat er weinig wind in de middag waait er een matige en aan zee krachtige westenwind.
Op zondag is het bewolkt en in de loop van de middag valt er vanuit het noorden wat lichte regen. Maandag is het opnieuw bewolkt met in de middag vanuit het westen regen.

Doof, Dom en Blind

Het moet inmiddels wel duidelijk zijn dat burgrmeester en wethouders helemaal geen rekening houden met de bewoners van Krimpen aan den IJssel zo wordt dan het Koningin Wilhelminaplein afgesloten voor auto’s. Automobilisten moeten dan doorrijden naar de Grote Kruising en rijden daar via de Industrieweg en de Parallelweg de wijk in dit ondanks protesten van de bewoners.

(Het zal duidelijk zijn dat dit niet alleen de inwoners van oud-krimpen zal treffen. Tevens zal dit tot veel extra drukte leiden op het kruispunt zodat nieuwe files aanstaande zullen zijn. Redactie)

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 2295 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er minder dan donderdag, toen er 2987 besmettingen waren gemeld. Er zijn vier regiogenoten overleden en zeven mensen werden met corona opgenomen in het ziekenhuis. De overleden regiogenoten komen uit Barendrecht (1), Dordrecht (1), Hendrik-Ido-Ambacht (1) en Vlaardingen (1). In het ziekenhuis zijn mensen uit Capelle aan den IJssel (1), Dordrecht (1), Gorinchem (1), Nissewaard (2), Ridderkerk (1) en Rotterdam (1) opgenomen.

Armoede

De fractie van Krimpens Belang heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 december aandacht gevraagd voor de stijgende armoede onder Krimpense zmp’ers (zelfstandigen met personeel) en zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel). “We hebben veel signalen ontvangen van Krimpense zmp’ers en zzp’ers over betalingsproblemen door coronaregelingen”, aldus Sethi Plaisier van Krimpens Belang. “Terwijl juist van deze groep ondernemers bekend is dat zij vaak jarenlang wachten voordat zij hulp vragen.”