Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Synerkri

Synerkri de afgelopen periode hard gewerkt aan het programma voor het Krimpense theater De Tuyter in het eerste halfjaar van 2022. Samen met het beheerteam van De Tuyter en Eetcafé De Crimpenaar is er een programma vol muziek, film en comedy gemaakt. Ontmoetingscentrum de Tuyter heeft een theaterzaal waar 130 bezoekers een zitplek kunnen krijgen. Naast dat de zaal over een filmdoek beschikt en met een inschuifbare tribune omgetoverd kan worden tot een dans/ feestzaal, biedt de zaal veel potentie voor meer professionele optredens; try-outs, maar ook de grotere bands en theatervoorstellingen.

Plastic zakken

Cor Slob van het initiatief ‘Adopteer je straat in de Krimpenerwaard’ verbaast zich er iedere week weer over. “Als ik op zondag langs de dijk naar Krimpen aan de Lek rij dan zie ik zo al vijftig zakken met PMD-afval hangen, terwijl dit pas op donderdag wordt opgehaald.” Volgens Cor, zelf inwoner van Krimpen aan de Lek, zorgt het te vroeg ophangen van het plastic afval voor meer zwerfvuil. “Zakken worden opengescheurd door katten of vogels en dan zwerft het afval door de straat.”

Bedreiging

De politie heeft een 27-jarige Amsterdammer opgepakt voor bedreiging van minister De Jonge. Hij zou donderdagavond bij de minister voor de deur hebben gestaan. Een woordvoerder van de politie zegt dat er iemand is opgepakt, maar wil niet bevestigen dat het om een bedreiging van de Rotterdamse minister gaat. De Amsterdammer zou gisteren na een bezoekje aan een demonstratie in Vlaardingen langs het huis van de minister zijn gefietst, zeggen ingewijden. Daar zou hij aangebeld hebben bij de minister. Die deed niet zelf open. Omdat de Amsterdammer weigerde weg te gaan, is hij meegenomen naar de politie.