Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandag is het nog grijs, maar wel droog. Vanmiddag krijgen we vanuit het noordoosten veel zon. De temperatuur komt uit op 7 graden. De zwakke tot aan zee matige wind ruimt van noord naar oost. Vanavond en vannacht is het helder en gaat zich op uitgebreide schaal aanvriezende mist vormen. Het wordt koud met een temperatuur die daalt naar -3 graden. De zwakke wind komt uit het oosten tot zuidoosten.
Morgen is het eerst mistig, lokaal kan de mist lang blijven hangen. Verder zijn er perioden met zon en het blijft overal droog.

Dwaalspoor

De kerstfestiviteiten in Dordrecht zijn vrijwel allemaal geschrapt in verband met de coronamaatregelen. Dat meldt de gemeente Dordrecht. Alleen de lichtroute Dwaalspoor gaat nog door. Tijdens dit evenement zijn er lichtkunstwerken te zien verspreid door de stad. Vorig jaar trok het Dwaalspoor zoveel publiek dat burgemeester Kolff het evenement toen alsnog moest schrappen. Volgens de gemeente Dordrecht past de wandelroute van Dwaalspoor binnen de regels van de lockdown. Voorwaarde is dat iedereen zich daarbij aan de afstandsregels houdt en niet in te grote groepen komt.

Relschoppers

De politie heeft zondagvanmiddag 64 relschoppers aangehouden rond de Kuip. Ook was een waterkanon nodig om de rust te herstellen op het plein voor het stadion. Een groep supporters bleef daar hangen en de politie wilde ze daar weg hebben. Rond de duizend aanhangers van Feyenoord waren bij het stadion aanwezig in verband met de Klassieker. De relschoppers zochten de confrontatie met de politie. Ze gooiden flessen, rookbommen en vuurwerk. Ook de spelersbus van Ajax werd bij aankomst belaagd.

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 1173 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er minder dan zaterdag, toen er 1736 besmettingen waren gemeld. Er zijn 2 overleden regiogenoten gemeld; 6 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis.
De flinke daling in het aantal positieve tests komt mogelijk omdat het weekend is. Dan vallen de cijfers vaker lager uit, omdat testgegevens pas later worden verwerkt door het RIVM. De overleden regiogenoten kwamen uit Ridderkerk en Rotterdam.

Wat gebeurde er op 20 december

Op 20 december 1901, precies vijf jaar na het overlijden van de Zweedse wetenschapper Alfred Nobel, werden de eerste Nobelprijzen uitgereikt. Alfred Nobel ontdekte rond 1867 het springstof (dynamiet). Dit ontketende een revolutie in de mijnbouw, wegenbouw en tunnelaanleg. Daarnaast deed hij nog andere ontdekkingen. Bij zijn dood had hij 355 patenten op zijn naam staan. Het succes van het dynamiet en enkele andere uitvindingen, maakten van Nobel een rijk man. Hij vestigde in elk continent een bedrijf.