Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

30 KM

De maximumsnelheid in een deel van Rotterdam moet omlaag en dat ziet de RET niet zitten. De plannen staan opgespannen voet "met de ambitie om het OV in de stad verder te verbeteren," laat de RET in schriftelijke reactie weten. Op veel wegen in Rotterdam mag nu nog 50 kilometer per uur gereden worden, dat wordt 30 kilometer per uur in 2023 als het aan de gemeente ligt. Want: 80 procent van de verkeersongevallen gebeurt op 50 kilometer per uur-wegen en de overlevingskans bij een aanrijding als je 30 kilometer per uur rijdt is 90 procent hoger.

Dubbele inzamelingsactie LIONS (1)

De Krimpense Lions Club start op woensdag 1 december alweer voor de zevende keer haar inzamelingsactie van Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in derdewereld landen bekostigd.
Met een onderbreking vorig jaar vanwege de coronapandemie hopen de Lions na zes eerdere zeer succesvolle edities ook dit jaar weer een mooi resultaat te boeken.

Ganzen

Het aantal ganzen in de provincie Zuid-Holland wordt de komende vijf jaren fors verminderd. Vooral de grauwe gans, en in mindere mate de Canadese gans, zal op verschillende manieren worden teruggedrongen. De ganzen brachten het afgelopen jaar 1,4 miljoen euro schade toe aan gewassen, heeft de provincie berekend. Het aantal grauwe ganzen in Zuid-Holland is de afgelopen jaren gestegen naar 105 duizend. Volgens onderzoek zijn 35 duizend van het soort in Zuid-Holland genoeg om beperkt schadelijk voor land- en akkerbouw te zijn.

Boosterprikken

Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen vanaf maandag 27 december in zalencentrum De Waard te Bergambacht terecht om een boosterprik te halen. GGD Hollands Midden neemt dit zalencentrum opnieuw in gebruik als vaccinatielocatie. Het kabinet heeft vanwege de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus besloten om de boosterprik versneld aan te bieden aan iedereen van 18 jaar en ouder. Vanaf week 52 kunnen inwoners in zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7 in Bergambacht, terecht om de boosterprik te halen. De GGD maakt De Waard de komende dagen klaar voor gebruik.


Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 1537 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er meer dan dinsdag, toen er 1383 besmettingen waren gemeld. Vier regiogenoten zijn overleden en twaalf mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. De overleden regiogenoten kwamen uit Dordrecht (1), Hendrik-Ido-Ambacht (1), Krimpen aan den IJssel (1) en Rotterdam (1). In het ziekenhuis werden verder mensen uit Hellevoetsluis (2), Rotterdam (7), Sliedrecht (1), Vlaardingen (1) en Zwijndrecht (1) opgenomen. Het zevendagelijks gemiddelde daalde wederom: van 1786 gisteren, naar 1749 vandaag.

De geschiedenis van 16 December

De Boston Tea Party is een bekende opstand tegen het Britse gezag door Amerikaanse kolonisten. Voltrok zich 1773, kort voor het uitbreken van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Nadat de Frans-Engelse Oorlog (1756-1763) tot een eind was gekomen, liepen de spanningen tussen Amerikaanse kolonisten en de Britse regering langzaam maar zeker op. Omdat de kolonisten van de Fransen niet veel meer te vrezen hadden, waren ze niet meer afhankelijk van het Britse leger.